Daily Archives: June 10, 2017

Поддршка за ЛДП – Либерлната Интернационала го поздрви влезот на ЛДП во новата реформска влада на РМ

Либерал-демократите се приклучат на новата македонска влада Петок, 9-ти јуни 2017 година 00:06 Политичката криза што ја зафати Македонија во текот на изминатите две години и ја доведе земјата до центарот на меѓународниот геополитички фокус заврши со избор на нова про-реформски и западно ориентирана влада. Лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев, го презеде претседателството на новата влада која ја вклучува и ...

Повеќе »

LI News Issue 522

  Newsletter UK elections lead to hung parliament with increased liberal representation The early elections called by the UK government have sent shockwaves throughout the British political system, offering hung parliament instead of the anticipated increased majority for the Conservative cabinet. Liberal Democrats, LI full member,… Liberal democrats join the new Macedonian government The political crisis that engulfed Macedonia for ...

Повеќе »