Issue n°23 – 14 June 2017

12/06/2017 LibDems increase their seats by 50% in UK General Election On 8 June the UK held snap general elections. Theresa May gambled and lost, and her mandate for an extreme version of Brexit has been rejected by the British electorate. The UK Liberal Democrats won 50% more seats and returned 12 MPs to Parliament, a group including a third of ...

Повеќе »

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, избран за Претседател на собраниската комисија за економски прашања

Претседателот на Либерално-демократската партија и пратеник во Собранието на Република Македонија, г-динот Горан Милевски, на вчерашната седница беше избран за Претседател на Комисијата за економски прашања. Комисијата ги разгледува прашањата што се однесуваат за: производство и трговија; – минерални суровини и енергетика; туризам, угостителство и занаетчиство; надворешно-трговско работење; странски вложувања; сопственичка трансформација; мерки против монополска положба и монополско однесување на ...

Повеќе »