Issue n°37 – 25 October 2017

   24/10/2017 Landslide victory for ANO in Czech elections ALDE member party ANO won a landslide in last weekend’s Czech parliamentary elections with 29.64% of the vote, far ahead of the other main parties and increasing their number of seats from 47 to 78. ALDE Party President said: “I look forward to continuing to work closely with our member ANO.” ...

Повеќе »

Issue n°36 – 18 October 2017

   16/10/2017 NEOS returns to the Austrian Parliament On Sunday’s legislative elections in Austria, NEOS obtained 5.2% of the vote, positioning themselves from 6th to 4th force in Austria. ALDE Party President Hans van Baalen MEP said: “NEOS returns to the Austrian Parliament, renewed with enthusiasm and determination to reshape Austrian politics.” 17/10/2017 ALDE member parties remain strong in local ...

Повеќе »

Младите Либерал-демократи успешно го завршија вториот модул од Регионалната Либерална Политичка Академија

Со посетата во Брисел завршена е втората по ред Регионална либерална политичка академија (RLPA) на која што учествуваа претставници од седум политички подмладоци од регионот HNS и IDS од Р.Хрватска, LDP и Nova stranka од Р. Србија, LP од Р.Црна Гора, Nasa stanka од Р. Босна и Херцеговина и претставници од Либерално Демократската Mладина од Македонија(ЛиДеМ): Катерина Димовска, Санда Крекиќ, ...

Повеќе »

Issue n°35 – 11 October 2017

   11/10/2017 Dutch parties reach coalition agreement More than 6 months after the Dutch parliamentary elections, four political parties under the leadership of VVD have reached an agreement to establish a new coalition government. “Trust in the future” is the motto of the government formed by ALDE members VVD and D66 together with CDA and the Christian Union. 10/10/2017 Venstre ...

Повеќе »

Issue n°34 – 4 October 2017

   02/10/2017 Statement from ALDE Party President on Catalonia Following the events in Catalonia on 1 October, ALDE Party President Hans van Baalen MEP said: “We need deescalation by bringing an end to unacceptable disproportionate police violence and a political dialogue between Barcelona and Madrid.” 02/10/2017 Annie Lööf: “More jobs and a more accessible health care” Last weekend Swedish ALDE ...

Повеќе »

Груевски и Петровска на средба со занаетчиите во Битола

Денес, кандидатот за градоначалник на Битола, Наташа Петровска заедно со носителот на советничката листа Валентин Груевски остварија средбата со Занаетчиската комора, со еснафот и со невладините организации. А непосредни се и средбите со случајни минувачи, но и пријатели, другари, колеги, роднини. Денес имаа и неколку пресови. Со љубов за Битола. Живот во Битола за сите.

Повеќе »

Кандидадот за советник од ЛДП, Елена Тевчева, во посета на велешани

Денес кандидатот за градоначалник Аце Коцевски беше во посета на улиците Тодор Јанев, Сараевска и Љубљанска. Разговараше за бројните проблеми со кои се соочуваат граѓаните што живеат тука. Раководството на ЛДП предводено од претседателката, Елена Тевчева ги посетија домовите на жителите од овие улици и на луѓето им ја презентираа програмата на кандидатот за градоначалник, Аце Коцевски за да се ...

Повеќе »

Issue n°33 – 27 September 2017

   25/09/2017 Strong return of German Liberals to the Bundestag ALDE member party FDP obtained 10.7% of the vote in last Sunday’s legislative elections in Germany, succeeding in making a strong return to the Bundestag. Congratulations to party leader Christian Lindner and FDP for achieving the results their impressive campaign deserved! 27/09/2017 PM Jüri Ratas welcomes you to the Estonian ...

Повеќе »