Issue n°9 – 7 March 2018

   06/03/2018 FDP reacts to Germany’s grand coalition On Sunday Germanys’ Social Democrats voted in favour of another grand coalition with Angela Merkel’s centre-right party clearing the way for a new government. FDP’s Christian Lidner reacted: “I would have been very surprised if the party had turned down a coalition deal that features 70% of SPD policies.” 07/03/2018 Più Europa ...

Повеќе »

Либерал демократите од Европа ке ја водат работната група “Пријатели на Македонија“ во Европскиот парламент

Среда, 07.03.2018 год. По три години од своето формирање, во Европскиот парламент обновена е работата на групата “Пријатели на Македонија“.  На овој настан учествуваше и Министерот за надворешни работи на Република Македонија, г-динот Никола Димитров. Работната група ќе ја предводи холандскиот евро-пратеник, г-динот Ханс Ван Баален (Hans Van Baalen), кој доаѓа од редовите на АЛДЕ (Алијанса на Либерали и Демократи ...

Повеќе »