Форум на жени на ЛДП: Трибина на тема “Економското јакнење на жените – пат кон еднакво општество”

Среда, 14.03.2018 год. Во организација на Форумот на жени на ЛДП, се одржа трибина на тема: “Економското јакнење на жените – пат кон еднакво општество”. Говорници на трибината беа: – Ангелка Пеева Лауренчиќ, успешна жена претприемач, сопственик на агенцијата ImagePR,      – Александра Цветковска преставник на НДИ (National Democratic Institute),      – Франсоа Лафонд, ЕУ експерт, советник во ...

Повеќе »

ЛДП: Средба Павловски- Дефорни

Државниот Секретар во Министерството за Економија, г-динот Зоран Павловски (ЛДП), оствари средба со г-ѓа Ени Дефорни (Anne Defourny), Советник за економија и трговија во Aмбасадата на Кралството Белгија во Република Бугарија, под чија надлежност е и Република Македонија. На  средбата се разговарало за продлабочување на економската и трговската соработка помеѓу двете земји, со посебен акцент на мапирањето на секторите во ...

Повеќе »