Daily Archives: March 16, 2018

Issue n°10 – 14 March 2018

   13/03/2018 First Manifesto Forum: security and defence Politicians and experts, including former NATO SecGen Anders Fogh Rasmussen and Nowoczesna leader Katarzyna Lubnauer, came together on Monday 12 March in Warsaw to discuss on security and defence. This is the first of a series of events organised around Europe as the ALDE Party considers its 2019 manifesto. 14/03/2018 Join Manifesto ...

Повеќе »

ЛДП: Средба Павловски – Реинарт

Државниот Секретар во Министерството за економија на РМ, Зоран Павловски (ЛДП), оствари средба со Подсекретарот за економски и развојни прашања во Министерството за надворешни работи на Република Естонија, Н.Е. Ваино Реинарт (Vaino Reinart), кој воедно ја предводи и естонската бизнис делегација која е во посета на Република Македонија. На средбата, меѓу другото, се разговараше за плодната и успешната соработка меѓу ...

Повеќе »