ЛДП: Државниот секретар од МЕ, Зоран Павловски, предвоник на македонската делагација во Бугарија

Софија, 13.04.2018 Македонија и Бугарија ќе ги поврзат организираните пазари за тргување со електрична енергија, предвидува Меморандумот за разбирање што во Софија го потпишаа претставници на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) и МЕПСО од македонска страна и претставници на бугарската Регулаторна комисија за енергетика (EWRC), бугарскиот електропреносен систем оператор ЕСО и бугарската берза за електрична енергија ИБЕКС. Потпишувањето беше резултат ...

Повеќе »