ЛДП: Министерката за правда, Рената Дескоска во посета на КПД “Идризово”

Денес во посета на КПД “Идризово” присусрвуваше Министерката за правда, Рената Дескоска. Притоа, оставри средба со Директорот Боби Мојсоски (ЛДП), кој ја запозна со условите за работа во оваа институција.

Повеќе »

ЛДП Штип (Видео): Прес-конференција на ЛДП-Штип за договорот помеѓу Македонија и Грција

Прес-конференција на ЛДП-Штип за договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција. Со склучениот договор за името со Грција, сметаме дека е заштитен македонскиот национален идентитет,  изјави денеска на средба со новинарите Потпретседателот на ОО на ЛДП Штип, Мирослав Кацаров. “…Заштитени се македонскиот народ, македонскиот јазик и култура, македонското државјанство, македонската посебност, кодовите МК и МКД и најважно, заштитено е името ...

Повеќе »

Став на ЛДП во врска со договорот со Р. Грција

Вечерва Централниот одбор на ЛДП го разгледа и едногласно го прифати договорот потпишан помеѓу Владите на Република Македонија и Република Грција. Тројцата пратеници на ЛДП во Собранието на Република Македонија ќе гласаат ЗА прифаќање на овој договор. ЛДП смета дека со договорот е заштитет македонскиот национален идентитет. Заштитени се македонскиот народ, македонскиот јазик, култура, македонското државјанство, македонската посебност, кодовите мк ...

Повеќе »

ЛДП-Славески: Потпишан Меморандум за соработка со Комората за приватно обезбедување

Директорот Дирекција за безбедност на класифицирани информации, Стојан Славески, потпишa меморандум за соработка со претседателката на Комората на Р. Македонија за приватно обезбедување, м-р Верица Милеска Стефановска. По повод воспоставување на соработката, во оваа прилика претставници од Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации одржаа стручни предавања на тема: „Безбедносни проверки за правни и физички лица“ и „Физичка безбедност на објекти ...

Повеќе »

Sports Betting Guide To get India

Read web based sports bet feedback of the ideal over the internet sportsbooks. While some wagering websites may well of been slowly than others to make the focus mainly because soon while they will noticed the completely online playing establishments many of these as bet365 growing massively in worldwide recognition they decided they experienced to look at the plunge. Marketplaces ...

Повеќе »

Sports Betting Guide Intended for India

Read on line sports bets evaluations of the greatest on-line sportsbooks. Even though gambling websites might of recently been more relaxed than other folks to make the maneuver as soon seeing that they noticed the totally on line gambling shops such as bet365 growing massively in status they decided they got to use the plunge. Market segments and chances are ...

Повеќе »

Sports Betting Guide With regards to India

Read internet sports wagering ratings of the best over the internet sportsbooks. Even though some bet websites may well of been less quickly than others to make the maneuver just as soon mainly because that they saw the fully over the internet bet companies such as bet365 growing hugely in reputation they determined they had to adopt the plunge. Market ...

Повеќе »

Your online diploma programs makes it practical.

Pupils must practice essay writing weekly, and at times even day-to-day. They are going to be expected to complete significant amounts of real-life writing, for example university application essays and cvs. Pupils should utilize the reality to figure out the issues they should examine in that essay. Documents paper writer should be linear elements of articles they provide one thought ...

Повеќе »