Изборно собрание на ОО на ЛДП Аеродром

На 17,12,2015 година, во хотел Порта-Скопје, се одржа шестото изборно Собрание на општинската Организација на Либерално-демократската партија – Аеродром.

Пред присутните делегати, од страна на дотогашниот Претседател на ОО, Марјан Здравковски, беше презентиран извештајот за работата на ОО во изминатиот четиригодишен период. Исто така беа презентирани и насоките за работа на ОО на ЛДП Аеродром во наредниот период. Презентираните документи, од страна на присутните делегати, беа едногласно усвоени.

Исто така, на Собранието беа избрани и нови органи кои ќе раководат со општинската Организација во наредниот четиригодишен мандат. Избран беше нов состав на Опртинскиот одбор, на Изврштниот одбор, како и нов Претседател, Секретар и Потпретседатели на Општинската организација.

За претседател избрана е Силвана Трбогазова, за Секретар Иво Антонијевиќ а за потпреседатели Стевче Груевски и Бобан Тасевски

Покрај присутните делегати, на Собранието присуствуваа и Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, Генералниот Секретар, Дуфе Кукоски и Потпретседателот, Зоран Шапуриќ. Исто така, на собранието присуствуваше и членот на ИО на ЛДП Дејанчо Цветановски како и Претседателите на соседните скопски општиснки организации, Кисела Вода (Игор Вељановски), Центар (Светозар Антониевски), Гази Баба (Зоран Стојанов).

Дел од атмосферта од одржаото Собрание можете да погледате на следните фотогрфии:

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

Форум на жени на ЛДП: Трибина на тема “Економското јакнење на жените – пат кон еднакво општество”

Среда, 14.03.2018 год. Во организација на Форумот на жени на ЛДП, се одржа трибина на ...