Dejancho Cvetanovski

ОО на ЛДП Куманово – Активности за одбележување на 20-от роденден на Либерално-демократската партија

Општинската организација на Либерално демократската партија од Куманово на 19ти месецов ќе го одбележи својот 20-ти јубилеј, а по тој повод од партиското раководство најавија низа активности. На 18.04.2017 година (вторник) со почеток во 11 часот, Форумот на жени при ОО на ЛДП – Куманово ќе подели велигденски јајца и ситни колачи во Дневниот центар за лица со посебни потреби ...

Повеќе »

Портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ, учесник на Академијата за либерализам на ELF

Портпаролот на ЛДП Филип Јаневиќ од 7ми до 9ти Мај учествуваше на Академија за Либерализам кој се одржа во Љубљана, Р. Словенија. На Академијата се одржа обука за обучувачи, програма наменета за обучувачи, говорници и модератори во полето на политичката работа, чија цел е со конкретни знаења и методологија да се пренесат стекнатите вештини во и надвор од матичните партиски ...

Повеќе »

ЛиДеМ Куманово: Учество на Локален младински форум во Куманово

Претседателот на ОО на ЛиДеМ – Куманово, Денис Каревски и членовите на Општинскиот одбор на ОО на ЛиДеМ, Александар Тасиќ и Бојан Каревски на 06.04.2017 година учествуваа на локалниот младински форум, кој во рамките на проектот „Избори се“, го организираше Националниот младински совет на Македонија. На Форумот се дискутираше за проблемите и приоритетите на младите во Куманово. На овој настан, ...

Повеќе »

LI News Issue 515

  Newsletter LI condolences and strong condemnation over developments in Paraguay LI President Dr Juli Minoves has offered his condolences and strong condemnation following disturbing developments in Paraguay over the last weekend. He paid tribute to the young member of LI full member Partido Liberal Radical Autentico -… LI leadership: Venezuela must immediately restore rule of law President Dr Juli Minoves ...

Повеќе »

ЛиДеМ Битола – Целе Јолевски: Бараме да се најде виновникот за катастрофалната состојба на УКЛО

Почитувани, Вмро-Дпмне ја уништи Битола на културен, економски и спортски план, а со последното рангирање на универзитетите во Македонија, се покажа дека власта предводена од Вмро-Дпмне го уништува и битолскиот универзитет, а со тоа продолжува да ја уништува и Битола. Ние младите од ЛДП бараме од ректорската управа на битолскиот универзитет да започне институционална борба, со цел да докажи дека ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°13 – 05/04/17

Guy Verhofstadt: “Brexit can be rebirth of the European project” 05/04/2017 It’s plenary week at the European Parliament. Brexit, emission measurements in the automotive sector and the end of roaming charges are some of the topics that our MEPs sitting in the ALDE Group are focusing on. Read the highlights of this week’s Liberal news from the European Parliament. Liberals ...

Повеќе »