Dejancho Cvetanovski

2016 Liberal Eyes n°32 – 07/09/16

ALDE Party Congress 2016 website is now online 06/09/2016 The ALDE Party is looking forward to welcoming you to Warsaw in December for three days of exciting debates, crucial elections and social gatherings. The Congress website is now available to find out more information about all aspects of the event as well as registration for the Congress is also open. ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Одбележување на 8-ми Септември – Денот на независноста на Р. Македонија

Претседателот на ОО на ЛДП – Куманово и член на Советот на Општина Куманово, Ивица Костовски на 08.09.2016 год. присуствуваше на одбележувањето на празникот 8-ми Септември – Денот на независноста на Република Македонија при што положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата на паднатите борци од НОБ во Куманово. На одбележувањето на овој значаен датум од историјата на независна и самостојна Република ...

Повеќе »

ЛДП Струмица: Одбележување на денот на независноста

По повод 25-годишнината од независноста на Република Македонија, во организација на Локалната самоуправа, во Струмица се одржуваат повеќе активности и свечености. Предпладне на плоштадот пред Споменикот на Гоце Делчев се одржа чествување на кое за големиот ден говореше градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев. По тој повод, пред Споменикот на Гоце Делчев, претставници на ОО на ЛДП Струмица положија свежо ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП – Семинар за организациска консолидација – Охрид 2016

Од 02-04 Септември, во Охрид, во организација на Форумот на жени на ЛДП, се одржува семинар на тема “Организациска консолидација на Форумот на жени на ЛДП“. Во изминативе 3 дена членките на Форумот на жени на ЛДП дискутираа на теми од витално значење за работата на Форумот од аспект на консолидација на самата организација, начинот на работа, зајакнување на капацитетот ...

Повеќе »

LI News Issue 489

  Newsletter VVD offers support to LDP ahead of elections in Macedonia The Macedonian Liberal Democrats welcomed a delegation from the People’s Party for Freedom and Demcoracy (VVD – LI full member) led by Anne Mulder MP with a reassuring message:  “The opposition is… Dr. Tsai Appoints First Transgender Minister In a move solidifying Taiwan’s position as a leading regional power on LGBTI Rights, the President ...

Повеќе »

2016 Liberal Eyes n°31 – 31/08/16

Liberal female politicians gather for European Women’s Academy30/08/2016 From 25 to 27 August, Liberal female politicians from ALDE member parties met for the third session of the European Women’s Academy in Kazbegi, Georgia. This time the focus was on campaigning. As it was the last session, a graduation ceremony was held in which the women turned into the first EWA ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Касапов: Дпмне да бидат транспарентени и искрени пред битолчани

Почитувани, Вмро-Дпмне Битола мораше да бидат транспарентни и искрени пред битолчани и пред нивните гласачи и да кажат колкав е имотот што го купија. Но тие решија да го кријат нивниот имот како змијата што ги крие нозете. Битолчани мора да ја знаат вистината. ЛДП дојде до имотниот лист на Вмро-Дпмне Битола. Имотниот лист е со број 91564. Од имотниот лист може да ...

Повеќе »

ЛДП Гевгелија – Тихомир Ручкоманов: Итен ребаланс на буџетот на општина Гевгелија

Почитувани сограѓани, Денес Советот на општина Гевгелија на својата 50-та седница, ќе го разгледа Кварталниот извештај за извршување на буџетот на општината за период јануари-јули 2016 година. Согледувајќи ги податоците од завршната сметка на буџетот на општина Гевгелија за 2015 година, како и податоците од првиот и вториот квартал од 2016 година, предлагаме итен ребаланс на буџетот на општина Гевгелија ...

Повеќе »

LI News Issue 488

  Newsletter In Memoriam: Walter Scheel Prominent leaders and liberals have expressed their respect for the Liberal International Patron and former German President Walter Scheel, who passed away at the age of 97 on 24 August, 2016. Saying that “he remains an inspiration”, LI… CALD Youth and IFLRY Host a Workshop on Climate Change Advocacy Under the theme “Climate Change Advocacy ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Александар Касапов: Дали дел од 360 000 евра, за кои е осомничен Талески, завршија во партиската каса на Вмро-Дпмне?

Почитувани, Општинскиот комитет на Вмро-Дпмне од Битола, од скоро е сместен во нови простории. Додека битолчани осиромашуваат и се иселуваат, додека Општина Битола зема кредит да врзе крај со крај, додека пропаѓа Офицерскиот дом, додека пропаѓаат мозаиците во Хераклеа или со еден збор додека Биотола се распаѓа, владеачката партија Вмро-Дпмне се луксузира и се вселува во нови простории. ЛДП и ...

Повеќе »