Dejancho Cvetanovski

IFLRY ISSUE #34

View this email in your browser Issue 34 – GA in Beirut countdown! With this ISSUE we have the latest updates from the wonderful world of IFLRY. This September edition includes exciting news on our upcoming General Assembly and Conference in Beirut, Lebanon. You can also see what has happened since the previous ISSUE, such as new additions to the IFLRY office team, important ...

Повеќе »

Issue n°30 – 6 September 2017

   05/09/2017 FDP gets ready for German federal election As German federal elections get closer, FDP believes that a new way of thinking is needed for this new era. Under the motto “Denken wir neu” (or “Let’s think differently”), FDP’s election manifesto proposes a new way of thinking on five core pillars: education, digitalisation, rule of law, economy and Europe. ...

Повеќе »

Измислија проблем со бегалци, само да го скријат криминалот и апашлукот во претходните 12 години

Настап на членот на ИО на ЛДП и советник во Советот на Општина Битола “Измислија проблем со бегалци, само да го скријат криминалот и апашлукот во претходните 12 години“

Повеќе »

За непосточкиот проблем со бегалците и стравот на Вмро-Дпмне од пораз на следните локални избори

Настап на Претседателот на ОО на ЛДП Битола, Александар Касапов, член на Советот на Општина Битола. “За непосточкиот проблем со бегалците и стравот на Вмро-Дпмне од пораз на следните локални избори“

Повеќе »

Issue n°29 – 30 August 2017

   28/08/2017 Register now for ALDE Party Congress 2017! The 38th ALDE Party Congress will take place from 1 to 3 December in Amsterdam, the Netherlands. The Congress will bring together around 1,000 European liberals and democrats for three days of in-depth policy discussions, crucial votes and elections, and sociable networking occasions. Register now! 07/08/2017 Individual members elect their delegates ...

Повеќе »

Директорот на ДЗИ Станкоски заедно со Министерот Николовски на средба со винарските визби

Директорот на државниот земјоделскиот инспекторат Јане Станкоски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, учествуваше на средбата со најголемите винарски визби. На средбата се разговараше за тековните состојби во лозарство и винарството, проблеми со кои се соочуваат винарските визби, состојба со залихите на вино како и плановите во врска со претстојниот откуп на винско грозје за тековната ...

Повеќе »

Работна средба Станкоски – Николовски

Директорот на државниот земјоделски инспекторат, Јане Станкоски, оствари работна средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски. На средбата е разговарано за приоритетите во работата на ДЗИ по стапувањето на функцијата директор од страна на Јане Станкоски, од почетокот на оваа недела.  

Повеќе »

Собрание на Општинската организација на ЛДП – Долнени

Либерално-демократската партија, на 12.07.2017 година, одржа Собрание на Општинската организација на ЛДП во Општина Долнени. Со ова се реактивира една од општинските организации која во минатото успешно работеше. За претседател членовите на општинскиот одбор го избраа г-дин. Славе Петрески од с. Бело Поле. Им посакуваме плодна работа и успеси во иднина.  

Повеќе »

Реакција на ЛДП Гевгелија: Масовна кражба на гориво во ЈПКД Комуналец Гевгелија!

Масовна кражба на гориво во ЈПКД Комуналец Гевгелија! Почитувани сограѓани, Деновиве ни беше доставен документ за потрошеното гориво во ЈПКД Комуналец Гевгелија по возила, за период од 01.01.2017 година до 31.03.2017 година, споредбено со истиот период за минатата 2016 година. Податоците се фрапирачки и покажуваат масовна кражба на гориво во ЈПКД Комуналец Гевгелија. Четири ставки од извештајот се највпечатливи и ...

Повеќе »

Претседателот на ЛДП и пратеник во Собранието на РМ, Горан Милевски, со партиска делегација на ЛДП Куманово, положија свежо цвеќе пред Меморијалниот центар на АСНОМ во Пелинце

По повод националниот празник Илинден делегација на ЛДП, предводена од претседателот и пратеник Горан Милевски, во чиј состав беа и Ивица Костовски, претседател на општинската организација на ЛДП од Куманово, Иле Митковски, член на Централниот одбор и д-р Велимир Кузмановски, член на Советот за здравство на ЛДП, положија свежо цвеќе пред Меморијалниот центар на АСНОМ во Пелинце

Повеќе »