Dejancho Cvetanovski

Средба Милевки – Дамјановиќ

Денес претседателот на комисијата за економски прашања и претседател на ЛДП, Горан Милевски заедно со пратеникот Илија Николовски остварија работна средба со независниот пратеник од Црна Гора, Александар Дамјановиќ. На средбата се разговараше за унапредување на соработката помеѓу двете држави, особено на економски план.

Повеќе »

Работна средба на македонско-руска комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка

Во рамки на официјалната посета на Москва, Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски заедно со директорот на државниот земјоделски инспекторат Јане Станкоски (ЛДП), го посетија најголемиот агрокластер во Источна Европа, #FoodCity, во чии што рамки работи постојаниот изложбен штанд на #МакедонскиотДом. Токму во склоп на „Македонскиот дом“, досега се претставени 18 компании, од 5 гранки, од конзервната, млечната, винската индустрија, ...

Повеќе »

Issue n°4 – 31 January 2018

   30/01/2018 Register now for ALDE Party Council 2018 The 2018 ALDE Party Council Meeting will take place from 27 to 28 April in Sofia, Bulgaria, co-hosted by MRF. Take a look at the event’s website and make sure to register yourself and your delegation for the Council meeting today! 31/01/2018 Bulgarian EU Presidency: Time for reforms Earlier today we ...

Повеќе »

ЛиДеМ: ,,Што ќе добијат младите од влезот на Р.Македонија во Европската Унија. Предизвици и придобивки.”

На ден 31.01.2018 год. во организација на Либерално – демократската младина се одржа трибина на тема: ,,Што ќе добијат младите од влезот на Р.Македонија во Европската Унија. Предизвици и придобивки.” На трибината говореа: 1.Г-дин Kристиан Тимоние – Амбасадор на Француската Република 2.Г-дин Алессио Ликуори – Заменик амбасадор на Р.Италија 3. Г-дин Францоис Лафонд – Претставник на Секретаријатот за европски прашања ...

Повеќе »

Issue n°3 – 24 January 2018

22/01/2018 Liberal leaders shape global agenda at Davos 2018 This week, many leading ALDE personalities are joining this year’s World Economic Forum in Davos to shape the global, regional and industry agenda. Keep an eye on Liberal speakers such as Mark Rutte, Lars Løkke Rasmussen, Cecilia Malmström, Alexander de Croo or Neelies Kroes. 22/01/2018 Venstre Norway in government ALDE party ...

Повеќе »

ЛиДеМ со подршка на проектот „Субвенциониран студентски оброк и други студентски потреби“

ЛиДем изразува подршка и се вклучува во процесот на воведување „Субвенциониран студентски оброк и други студентски потреби“ Согласно конституционото уредување на Република Македонија, која што е демократска и социјална држава има обврска да се грижи за нејзините граѓани, и секако нејзината младина. Младината преставува авангарда на едно општество. Само успешна и јака младина преставува сигурен и иден развој на една ...

Повеќе »

Issue n°2 – 17 January 2018

   12/01/2018 European elections to take place in May 2019 Exciting times! The European Parliament Conference of Presidents -the leaders of the political groups in the Parliament- agreed to suggest to the Council for the next European elections to take place between 23 and 26 May 2019. The proposed dates will now be sent to Member States for approval. 16/01/2018 ...

Повеќе »

Issue n°1 – 10 January 2018

   05/01/2018 Liberal leaders wish you a happy New Year Over the holiday break, Liberal leaders shared with you their best wishes for 2018. Take a look at this collection of wishes for the new year from ALDE Party President and Liberal Prime Ministers: personal messages, picture compilations, video messages, Facebook lives and more. 09/01/2018 FDP is ready for 2018 ...

Повеќе »