Dejancho Cvetanovski

Касапов Александар: Што треба да се случи за власта да признае дека спортот во Битола е во катастрофална состојба.

Настап на советникот на ЛДП Касапов Александар, на седница на Советот на општина Битола: ФК Пелситер во втора лига, РК Пелистер на спортско дно, КК Пелистер второлигаш, што треба да се случи за власта да признае дека спортот во Битола е катастрофален.

Повеќе »

Валентин Груевски: За политичките злоупотреби на битолските спортисти и за лажните ветувања.

На седницата на Советот на општина Битола, советникот од ЛДП, Валентин Груевски, меѓу другото говореше за политичките злоупотреби на битолските спортисти и за лажните ветувања.

Повеќе »

2015 Liberal Eyes n°24 – 17/06/15

2015 Liberal Eyes n°24 – 17/06/15 The late Boris Nemtsov’s ‘Putin.War’ report launched in European Parliament 16/06/2015 Tuesday 16 June in the European Parliament saw the launch of two independent reports on the war in Ukraine including the report entitled ‘Putin. War’ that had been the initiative and work of RPR-Parnas co-chairman Boris Nemtsov when he was assassinated in Moscow ...

Повеќе »

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, гостин во Анализа24

Претседателот на Либерално-демократската партија, Горан Милевски, беше гостин во емисијата Анализа 24, каде ги презентираше ставовите на ЛДП и опозицијата во врска со актуелните политички случувања во Република Македонија.

Повеќе »

Бегајте од луѓе кои се обидуваат да ја релативизираат одговорноста на Владата

Не заборавајте да бегате од луѓе кои еурокремот го чуваат во замрзнувач исто како и од оние кои се уште ја чуваат заштитната фолија на телефонот. Од луѓе кои тврдат дека лажната бајадера е подобра од оригиналот. Од оние кои ставаат полн резервоар гориво во својот автомобил а не ве префрлаат до дома. Од пушачи кои не пушат во сопствениот ...

Повеќе »

LI News Issue 430

Newsletter  Prominent liberals to open 194th EC this Friday Only hours remain until the start of the 194th LI Executive Committee meeting, to be held in the headquarters of the Neue Zürcher Zeitung (NZZ – LI cooperating organisation), one of the world’s leading liberal newspapers. EC Symposium promises provocative political debates On the second day of the EC Programme, liberals from 41 countries ...

Повеќе »

2015 Liberal Eyes n°23 – 10/06/15

If this message is not displaying properly, please click here 2015 Liberal Eyes n°23 – 10/06/15 ALDE Party President visits Finland 08/06/2015 Last week, ALDE Party President Sir Graham Watson visited Helsinki to meet with leading Keskusta representatives including Prime Minister Juha Sipilä, Economy Minister Olli Rehn and former Prime Minister Matti Vanhanen. While in Finland, he also addressed the ...

Повеќе »

4-то Собрание на Форумот на жени на ЛДП

На ден 07,06,2015 година, по четврти пат се одржа изборно Собрание на Форумот на жени на Либерално-демократската Партија. За нова Претседателка на Форумот на жени на ЛДП, делегатите едногласно ја избраа Јулиана Николова, професорка по информатика во скопската гимназија “Јосип Броз Тито“, додека за Сектетар едногласно избрана е Даница Чадиева, адвокатка од Велес. Исто така, присутните делегати го изгласаа и новиот состав ...

Повеќе »