ЛДП

The Thing you need to do for Circumstance Research project Composing Product

Some great benefits of Instance Study Writing Services When you see any business online site, you’ll likely watch a couple past customer testimonials both on the website or upon a devoted section of the website. Prospective clients searching for details about the subject are then more inclined for being introduced and your blogging site into their look for achievements. Instance ...

Повеќе »

АЛДЕ: Со голема загриженост ја следиме политичката криза во Македонија, независноста на правдата е врвен императив

Либерално Демократската Партија во име на јавното и транспарентно објавување на информации, а во однос на коментарите од одредени медиуми по повод изјавата на претседавачот на АЛДЕ групацијата во Советот на Европа, г-дин Жорди Ксукла го испраќа следново соопштение: Ги осудуваме тенденциозните обиди на власта за извртување на тезите од официјалниот изнесен став од АЛДЕ групацијата од 23.02.2015. Имено, во ...

Повеќе »

Блажески го повика Јанакиески во Охрид за новите градби околу Охридското Езеро

ЛДП е сериозно загрижена за градежните планови кои се однесуваат на најчувствителните локации во Охрид. Имено, последниве недели јавноста е запрепастена од планираната урбанизација, почнувајќи од ридот кај Плаошник, за која зборувавме уште во 2011 година како партија, преку планирање на патеката и бетонирањето на Студенчишко блато, завршувајќи со изникнатата градба кај една од најзначајните локации, како од верски така ...

Повеќе »

„Вмровчиња“ време е да бидете Македонци

Признавам, ВМРО ДПМНЕ како политичка опција никогаш не ми била блиска, но го почитувам историското ВМРО на нашите предци и нејзиниот вековен придонес за самостојноста на денешна суверена Република Македонија. Не се сомневам дека во денешново ВМРО-ДПМНЕ, како и во повеќето партии, поголемиот дел од членството вистински ја сака Македонија. Затоа, сега е вистинскиот момент чесното мнозинство во партијата да ...

Повеќе »

Европските либерал-демократи предлагаат Советот на Европа да воведе мониторинг за Македонија!

Либерал-демократите во Европа, кои до сега речиси безрезервно ја поддржуваа владата на Никола Груевски, ќе го предупредат Комитетот за мониторинг на Советот на Европа да покрене соодветна акција со оглед на тешката ситуација во Македонија. Претседателот на групацијата ALDE-PACE писмено го известил лидерот на Либерално-демократската партија на Македонија, Горан Милевски, за оваа иницијатива. Европските либерал-демократи се длабоко загрижени поради ситуацијата ...

Повеќе »

ALDE-PACE President concerned about the situation in Macedonia

Mr Jordi Xuclà, President of ALDE-PACE, exchanged letters with Mr Goran Milevski, Chairman of the Liberal Democratic Party of Macedonia, over the deepening political crisis in the country. “It is with great concern that ALDE-PACE is following the political crisis in Macedonia. In view of the new elements that have emerged, as President of ALDE-PACE I will alert the Monitoring ...

Повеќе »

World Federation of Liberalism

Liberal International offers to representatives of its member parties, through the Friedrich Naumann Foundation for Freedom Online Africa Academy (FNFOAA), a unique opportunity to join a free online course “Ways to Win: Strategic Political Communication”. Registration closes on 11 March. Starting on 8th April 2015 and over the subsequent 12 weeks, up to 500 participants from around the world will ...

Повеќе »

Филип Јаневиќ портпарол на ЛДП

Филип Јаневиќ, правник од Куманово, е избран за портпарол на Либерално Демократската Партија. Оваа одлука е донесена на првата седница на извршниот одбор на партијата, која се одржа завчера под ракводство на новоизбраниот претседател, Горан Милевски. “Македонија е далеку од либерално-демократско општество какво сите ние посакуваме. Во таа насока, ЛДП како една граѓанска партија има обврска да го шири нејзиниот ...

Повеќе »

Бараме прочка од премиерот Груевски

На големиот христијански празник Прочка, бараме прочка од премиерот Груевски. Прости ни Груевски што бараме одговор, а не премолчување за валканите игри на твоите високи функционери, новинари и сопственици на медиуми. Прости ни што бараме независно судство, а не делигирани пресуди од министерски кабинети. Прости ни што се бориме за слобода на медиумите, а не за нивна целосна контрола. Прости ...

Повеќе »

Жерновски бара прием кај Груевски поради евтино продаденото државно земјиште

Градоначалникот Андреј Жерновски ќе побара да биде примен од премиерот Никола Груевски во врска со продажбата на градежното земјиште на територијата на Центар, при што би го прашал зошто и по две години Општина Центар се уште не доби дозвола да управува со градежните парцели во сопственост на државата, иако со децентрализацијата одамна има право на тоа. Жерновски предложи во ...

Повеќе »