Форум на жени на ЛДП

Форум на жени на ЛДП – Семинар за организациска консолидација – Охрид 2016

Од 02-04 Септември, во Охрид, во организација на Форумот на жени на ЛДП, се одржува семинар на тема “Организациска консолидација на Форумот на жени на ЛДП“. Во изминативе 3 дена членките на Форумот на жени на ЛДП дискутираа на теми од витално значење за работата на Форумот од аспект на консолидација на самата организација, начинот на работа, зајакнување на капацитетот ...

Повеќе »

Собрание на Форум на жени на ЛДП – Велес

На 23.06.2016 година се одржа четвртото Собрание на Форумот на жени во Велес. На собранието беа присутни жените членови на општинската организација од Велес како и останати гости. Во текот на работата, по претходно утврдениот и усвоен дневен ред, кандидационата комисија излезе со предлог за состав на новиот општнски одбор на ФЖ, кој од страна на присутните делегати беше едногласно прифатен. Свое обраќање ...

Повеќе »

ЛДП на конференција за родова еднаквост во седиштето на ООН во Њу Јорк

Секоја година Комисијата за статусот на жените во рамките на Обединетите Нации, одржува конференција на која се утврдува напредокот во родовата еднаквост и зајакнувањето на жените, се идентификуваат предизвиците и се промовираат нови политики. Оваа година од 14-ти до 24-ти март се одржува 60-тата конференција на тема „Зајакнување на жените и поврзаноста со одржливиот развој“. На конференцијата, како претставник од ...

Повеќе »

Годишно изборно Собрание на Форумот на жени на ЛДП – Струмица

На 06.03.2016 година, во Струмица, се одржа годишно Собрание на Форумот на жени на ЛДП од Струмица. На собранието учествуваа пеесетина делегатки кои, врз основа на статутот, избраа ново раководство на Форумот на жени-Струмица. и тоа нов Општински одбор, како и нова претседателка на Форумот. За Претседателка на Форумот на жени-Струмица избрана е г-ѓа Јасмина Поркојевиќ – Миленковиќ. Во своето ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Хуманитарна акција по повод меѓународниот ден на жената

Во пресрет на празникот, Форумот на жени на ЛДП организираше хуманитарна акција за собирање на парични средства за донација, при што секоја од општинските организации на Форумот на жени организираше скромен коктел на кои присутните го дадоа својот придонес кон прибирањето средства за донацијата. Прибраните средства ќе бидат донирани на Нона Стоиманова,самохрана мајка на три деца од кои едното имало ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Седница на Извршниот одбор

Сабота, 27.03.2016, Форумот на жени на ЛДП одржа седница на Извршниот одбор. Покрај разгледувањето на тековната политичка ситуација и реализираните активности помеѓу два состаноци, на седницата на ИО на Форумот на жени на ЛДП се утврдија и проектираните активност во следниот период.

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП – Куманово: Посета на дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“

Форумот на жени при ОО на ЛДП – Куманово на 25.12.2015 год. организираше посета на Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“ од Куманово при што на вработените и на корисниците на истиот им ги честита претстојните новогодишни и божиќни празници, а на корисниците на овој Дневен центар им подари новогодишни пакетчиња. Дневниот центар го посетија 6 претставнички ...

Повеќе »

Форумот на жени на ЛДП со свои преставници на семинарот “Жените во политика“ во организација на NDI

Од 11 до 13 декември во организација на Националниот демократски институт Охрид се одржа семинар на тема „Жените во политиката – со фокус на парламентарните избори во 2016“. Учество земаа припаднички од сите политички партии во Р. Македонија. ЛДП имаше четири претставнички, Весна Миркова, Лидија Гошевска, Никица Корубин и Јулиана Николова. Во исклучително пријатна и пријателска атмосфера, учесничките на семинарот ...

Повеќе »

Николова: Стоп за насилството врз жените и ратификација на Истанбулската конвенција

Интегрален текст од изјавата на претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Јулиана Николова   Ден по завршувањето на кампањата „шеснаесет дена активности“ против родово базирано насилство, Форумот на жени  на ЛДП ги заокружува и своите активности во насока на подигнување на свеста за решавање на овој проблем како и негово правилно третирање и најавува и дека продолжува и понатаму ...

Повеќе »