Форум на жени на ЛДП

Форум на жени на ЛДП – Куманово: Посета на дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“

Форумот на жени при ОО на ЛДП – Куманово на 25.12.2015 год. организираше посета на Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака Наша“ од Куманово при што на вработените и на корисниците на истиот им ги честита претстојните новогодишни и божиќни празници, а на корисниците на овој Дневен центар им подари новогодишни пакетчиња. Дневниот центар го посетија 6 претставнички ...

Повеќе »

Форумот на жени на ЛДП со свои преставници на семинарот “Жените во политика“ во организација на NDI

Од 11 до 13 декември во организација на Националниот демократски институт Охрид се одржа семинар на тема „Жените во политиката – со фокус на парламентарните избори во 2016“. Учество земаа припаднички од сите политички партии во Р. Македонија. ЛДП имаше четири претставнички, Весна Миркова, Лидија Гошевска, Никица Корубин и Јулиана Николова. Во исклучително пријатна и пријателска атмосфера, учесничките на семинарот ...

Повеќе »

Николова: Стоп за насилството врз жените и ратификација на Истанбулската конвенција

Интегрален текст од изјавата на претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Јулиана Николова   Ден по завршувањето на кампањата „шеснаесет дена активности“ против родово базирано насилство, Форумот на жени  на ЛДП ги заокружува и своите активности во насока на подигнување на свеста за решавање на овој проблем како и негово правилно третирање и најавува и дека продолжува и понатаму ...

Повеќе »

Годишно Собрание на Форумот на жени на ЛДП Гевгелија

На 08.10.2015 се одржа петотот редовно Собрание на Форумот на жени на О.О на ЛДП Гевелија. На 5-то редовно  Собрание во Гевгелија присуствуваа и Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, Генералниот секретар, Дуфе Кукоски како и Претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Јулијана Николова. Собранието започна со обраќање на Јулијана  Николова како Претседател на Форумот на жени на ЛДП на ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Се придружуваме кон иницијатива за 40% учество на жените во политиката

Форумот на жени при Либерално-Демократската Партија ја поздравува и се придружува кон иницијативата за 40% учество на жената во политиката. Иницијативата ја гледаме како одраз на потребата на македонското општество за споделување и развој на севкупните демократски стандарди на толеранција, јакнење на довербата и изградба на трајни вредносни системи. Сакаме да потенцираме дека не постои одржлива демократија без реална партиципација ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Сочувствуваме со трагедијата на починатата родилка од Тетово

Форумот на жени при Либерално-демократската партија изразува длабоко сочувство до семејството на починатата родилка од Тетово. Целосно е неприфатливо во денешни услови, еден детски живот да започне без да ја почувствува мајчинската прегратка. Крајно нехумано и срамно е да згасне животот на една млада жена поради незнаење, лоши услови и грешки во здравствениот систем. Лицемерен би бил било каков изговор, бидејќи ...

Повеќе »

Избрано новото раководство на Форум на жени на ЛДП – Битола

Со присуство на над 60 делегатки, Форумот на жени на ЛДП – Битола, на своето четврто собрание, и’ даде доверба на Д-р Лидија Ѓошевска во наредниот период да го води истиот. На собранието присуствуваа претседателот на ЛДП, Горан Милевски, генералниот секретар, Дуфе Кукоски, претседателката на Форумот на жени на ЛДП, Јулиана Николова, како и секретарот на Форумот на жени на ...

Повеќе »

4-то Собрание на Форумот на жени на ЛДП

На ден 07,06,2015 година, по четврти пат се одржа изборно Собрание на Форумот на жени на Либерално-демократската Партија. За нова Претседателка на Форумот на жени на ЛДП, делегатите едногласно ја избраа Јулиана Николова, професорка по информатика во скопската гимназија “Јосип Броз Тито“, додека за Сектетар едногласно избрана е Даница Чадиева, адвокатка од Велес. Исто така, присутните делегати го изгласаа и новиот состав ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП: Само оставка на Груевски е решение на кризата

Денеска, по четврти пат се одржа изборно Собрание на Форумот на жени на ЛДП. За нова Претседателка на Форумот на жени на ЛДП, делегатите едногласно ја избраа Јулиана Николова, професорка по информатика во скопската гимназија “Јосип Броз Тито“, додека за Сектетар едногласно избрана е Даница Чадиева, адвокатка од Велес. Исто така, присутните делегати избраа и нов Централен одбор како и нов Извршен ...

Повеќе »