Интервјуа

(ВИДЕО) Милевски – Преодна влада за излез од кризата

Господине Милевски, на позицијата претседател на ЛДП доаѓате како не многу познат политичар за пошироката македонска јавност, сте имале функции, но на локално ниво. Сметате дека тоа е хендикеп или предност за партијата? Општ е впечатокот во македонската јавност дека македонската политичка сцена е заситена од така наречените вечни политичари, коишто за жал во овој изминат период не успеа да ...

Повеќе »

Горан Милевски за plusinfo.mk

Горан Милевски пред два дена е избран за лидер на Либерално-демократската партија на Македонија, на редовниот Конгрес на партијата откако претходниот лидер, Андреј Жерновски, се повлече од оваа функција. Милевски е дипломиран економист на Економскиот факултет во Битола. Последните десет години е професор по економски предмети во средното економскo училиште „Јане Сандански“ во Битола. Ова работно место моментално му е ...

Повеќе »

Фактор: Интервју со Горан Милевски, ЛДП

Горан Милевски од викендов е наследникот на Андреј Жерновски на челната позиција на ЛДП. Во интервју за Фактор тој вели дека излез од политичката криза во која влезе Македонија со случајот „Пуч“ распишување на вонредни парламентарни избори или избор на преодна влада со нов премиер кој треба да ги расчисти наводите за криминал и да организира фер и демократски избори. ...

Повеќе »

Г. Милевски: Не ја менуваме политиката остануваме во коалиција со СДСМ

Младиот и перспективен економист од Битола, како што го перцепира чнеството на Либерал демократите, нема да го менува курсот на партијата. Во Интервју за Прес24, вели дека ЛДП останува во опозициското друштво предводено од СДСМ. Иако, пред извесен период токму начинот на соработка на ЛДП со СДСМ беа едни од точките за кои имаше замерки кон претходниот лидер, Андреј Жерновски, ...

Повеќе »