Локална самоуправа

Јаневиќ: Наместо иднина, ВМРО-ДПМНЕ ја погреба Република Македонија

Интегрален текст од прес конференција на портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ   Се ближиме кон крајот на политичката кампања и не можеме а да не ги забележиме се поголемите лаги кои доаѓаат од ДПМНЕ во вид на предизборни ветувања за наводна посветла и поубава иднина. Во нивнатa програма која реално е збирштина на лаги напишани на 500 страни веќе никој ...

Повеќе »

Јаневиќ: Се покажа оправдано барањето на ЛДП за поставување на мерна станица во Куманово

Се покажа како оправдано и повеќе од потребно, континуираното барање на ЛДП за поставување на мерна станица во Куманово. Благодарение на тоа, нашите сограѓани сега имаат можност на лесен и достапен начин да го видат квалитетот односно неквалитетот на воздухот кој секојдневно го вдишуваат. Почитувани сограѓани, резултатите од мерната станица се застршувачки. Од анализа на податоците од мерната станица може ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Александар Касапов: Советот носи локален еколошки акционен план, а Општината дозволува каменолом во непосредна близина на градот без Б-интегрирана еколошка дозвола

ЛДП Битола – Александар Касапов: Советот носи Локален еколошки акционен план, а Општината дозволува Каменолом во непосредна близина на градот без Б-интегрирана еколошка дозвола.

Повеќе »

Валентин Груевски: Куманово доби отворен и затворен базен, Центар нова градинка и училиште, Струмица гасификација, Штип универзитет и музичка академија, Битола три кружни текови

Куманово доби отворен и затворен базен, Центар нова градинка и училиште, Струмица гасификација, Штип универзитет и музичка академија, Битола три кружни текови.

Повеќе »

ЛДП Битола Валентин Груевски: Тотално партизирани и финансиски уништени училишта

Настап на Влаентив Груевски во Советот на Општина Битола _____________________________________________ За дванаесет години владеење во образованието постигнаа: 1. Тотална партизација 2. Финансиски уништени училишта 3.Колапс на квалитетот на образованието.

Повеќе »

ЛДП Битола – Касапов: Вмро-Дпмне предизвика квантитативен и квалитативен колапс во образованието

Вмро-Дпмне предизвика квантитативен и квалитативен колапс во образованието. Маријанти политиката која ја спроведува власта со питачење на пари од родителите за да купат средства за хигиена, докажува дека училиштата се до гуша во долгови.

Повеќе »

Градоначалникот Франгов потајно го одобри предлогот на ЛДП – Гевгелија за формирање на Јавно Комунално Претпријатие со дејност од општинско инфраструктурно уредување и градежно дооформување на локални површини.

Градоначалникот Франгов потајно го одобри предлогот на ЛДП – Гевгелија за формирање на Јавно Комунално Претпријатие со дејност од општинско инфраструктурно уредување и градежно дооформување на локални површини.

Повеќе »