Локални активности

Јаневиќ: Наместо иднина, ВМРО-ДПМНЕ ја погреба Република Македонија

Интегрален текст од прес конференција на портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ   Се ближиме кон крајот на политичката кампања и не можеме а да не ги забележиме се поголемите лаги кои доаѓаат од ДПМНЕ во вид на предизборни ветувања за наводна посветла и поубава иднина. Во нивнатa програма која реално е збирштина на лаги напишани на 500 страни веќе никој ...

Повеќе »

ЛДП Кичево – Посета на граѓаните “врата-на-врата“ и делење пропаганден материјал

За време на кампањата ОО на ЛДП Кичево имаше низа активности меѓу кои и делење на пропагандни материјали низ градот. Беа вккучени повеќе членови и симпатизери со што беше покриен поголемиот дел на градот. Исто така, ОИП на ЛДП Кичево оствари и средба со набљудувачот на невладината Цивил Мк на која се потенцираа проблемите околу изборните комисии со кои се ...

Повеќе »

Изборни акивности – ЛДП Куманово

Во досегашниот период од изборната кампања, ОО на ЛДП – Куманово учествуваше на мини митинзите на Коалицијата „За живот во Македонија“ кои се одржаа на следните локации на територија на Општина Куманово: пред објектот MY MARKET во М.З. „Панче Пешев“, пред Противпожарниот дом во М.З. „11 Октомври“, на спортското игралиште „Кошеви“ во М.З. „Гоце Делчев“, во селата Ново Село и ...

Повеќе »

Јаневиќ: Се покажа оправдано барањето на ЛДП за поставување на мерна станица во Куманово

Се покажа како оправдано и повеќе од потребно, континуираното барање на ЛДП за поставување на мерна станица во Куманово. Благодарение на тоа, нашите сограѓани сега имаат можност на лесен и достапен начин да го видат квалитетот односно неквалитетот на воздухот кој секојдневно го вдишуваат. Почитувани сограѓани, резултатите од мерната станица се застршувачки. Од анализа на податоците од мерната станица може ...

Повеќе »

ЛДП – Куманово: Трибина и преставување на кандидатите од 2-та изборна единица

На 24.11.2016 година со почеток во 20.00 часот во преполната кружна сала на зградата на поранешен Комитет во Куманово во организација на ОО на ЛДП -Куманово се одржа трибина на која пред членовите на партијата свое обраќање имаа кандидатите за пратеници во Собранието на РМ од Изборната единица бр. 2, и тоа: портпаролот на ОО на СДММ, Мартин Захариев, претседателот ...

Повеќе »

Работен состанок на ЛДП и ЛиДеМ – Ѓорче Петров

На 16.11.2016 членовите на ЛДП и ЛИДЕМ од општина Ѓорче Петров оддржаа состанок за да се организираат и да си ги поделат обврските за битката која следи. Претседателот на Ѓорче Петров на ЛДП и претседателот на млади им ги одредија работните задачи на членовите.

Повеќе »

Отворени нови партиски простории во Аеродром

Во понеделникот (14.11.2016 год.) општинската организација на ЛДП Аеродром, ги отвори своите нови простории со цел приближување и остварување подобра комуникација со граќаните од нивната Општина. Новите просториите се наоѓаат во ТЦ Бисер.

Повеќе »

Тихомир Ручкоманов – ЛДП Гевгелија: Општина Гевгелија во сериозни финансиски проблеми

Интегрален текст од прес-конференцијата на на Тихомир Ручкоманов, Претседател на ОО на ЛДП Гевгелија. – Видеото од прес-конференцијата можете да го проследите во подолу. _________________________________________________________________________________ Почитувани сограѓани, Советот на општина Гевгелија на својата 55-та седница, на дневен ред како прва точка го има Предлог – Кварталниот извештај за извршување на Буџетот на општина Гевгелија за периодот јануари – септември 2016 ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Одбележување на денот на ослободувањето на градот

По повод одбележувањето на 11-ти Ноември – денот кога пред 72 години Куманово беше ослободено од фашистичкиот окупатор, претставници на ОО на ЛДП присуствуваа на следните настани: – На 09.11.2016 год. со почеток во 20 часот раководството на ОО на ЛДП и повеќемина членови на партијата присуствуваа на 14-тата изложба на Меѓународната ликовна колонија „Карпино-2016“ организирана од Мултимедијалниот центар „Карпино“ ...

Повеќе »