Локални активности

ЛДП Куманово, гости на прославата по повод 20 години постоење на ТВ ФЕСТА

Делегација на ОО на ЛДП – Куманово составена од претседателот на ОО на ЛДП – Куманово и член на Советот на Општина Куманово, Ивица Костовски, потпретседателот Бобан Бојковски, секретарот Светислав Јовановски и членот на Извршниот одбор на ЛДП, Зоран Павловски, на 21.03.2016 год., на покана на локалната телевизија ФЕСТА која емитува програма на албански јазик, присуствуваше на прославата организирана по ...

Повеќе »

Годишно изборно Собрание на Форумот на жени на ЛДП – Струмица

На 06.03.2016 година, во Струмица, се одржа годишно Собрание на Форумот на жени на ЛДП од Струмица. На собранието учествуваа пеесетина делегатки кои, врз основа на статутот, избраа ново раководство на Форумот на жени-Струмица. и тоа нов Општински одбор, како и нова претседателка на Форумот. За Претседателка на Форумот на жени-Струмица избрана е г-ѓа Јасмина Поркојевиќ – Миленковиќ. Во своето ...

Повеќе »

ЛДП: Продолжува дивеењето со прекумерна градба во општина Аеродром

На последната седница на Советот на општина Аеродром, пред самиот почеток на седницата, е поделен материјал на советниците во кој се содржани нацрт одлуки на нови измени на деталните урбанистички планови во општината, на предлог на градоначалникот Ивица Коневски.  Овие точки беа вметнати во дневниот ред без комисиска расправа и изгласани од  владеачкото мнозинство на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата.  Советникот ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП-Гевгелија: Хуманитарен коктел по повод денот на жените 8-ми март.

На ден 06.03.2016 Форумот на жени на О.О Либерално Демократска Партија – Гевгелија одржа хуманитарен коктел поповод денот на жените 8-ми март. На хуманитарниот коктел беа собрани парични средства како и помош во вид на облека и обувки за Нона Стоиманова, која е самохран родител на три деца од кои едното од децата има претрпено три операции на срцето. Како ...

Повеќе »

Интерактивна работилница во Скопје на тема човекови права и симулација на кампања

Во Скопје на 03.03.2016 година, во главните простории на ЛДП во Скопје се одржа втората интерактивна работилница за човекови права и симулирање на изборна кампања, во која учество земаа дел од членовите на општинските одбори на општинските организации на Центар и Аеродром. Човековите права и нивното почитување се темелот на секое општество, а свеста и знаењето на секој граѓанин за ...

Повеќе »

ЛДП Куманово – Одбележувањето на 72 години од формирањето на Третата македонска ударна бригада

Претседателот на ОО на ЛДП – Куманово и член на Советот на Општина Куманово, Ивица Костовски на 26.02.2016 год. во поткозјачкото село Жегљане – Кумановско присуствуваше на одбележувањето на 72 години од формирањето на Третата македонска ударна бригада, организирано од страна на Сојузот на борците на Куманово, при што од име на Советот на Општина Куманово во дворот на училиштето положи ...

Повеќе »

ЛДП Струмица – одбележување на дванаесет години од трагичната смрт на Претседателот Трајковски

По повод одбележувањето на дванаесет годишнината од трагичната смрт на претседателот на Република Македонија Борис Трајковски, организирано од страна на Општина Струмица, претставници на ОО на Либерално демократската партија – Струмица положија свежо цвеќе пред споменикот Македонија.

Повеќе »

ЛДП Гевгелија: Процес на колективизација на наводнувањето во Република Македонија

            Почитувани,             ЛДП Гевгелија сака да ја извести јавноста во општина Гевгелија но и пошироката јавност во Република Македонија дека деновиве е започнат процес на ликвидација на Водните заедници Напредок од Негорци и Петрушка река од Миравци , во една крајно нетранспарентна и многу веројатно незаконска постапка . ЛДП Гевгелија со најдобри намери кон интересите и буџетите на водокорисниците ...

Повеќе »

ЛДП Битола: Талески да не прифаќа изградба на бегалски кампови во Битола

ЛДП-Битола е сериозно загрижена поради можноста, која срамежливо но се почесто се најавува,  Македонија да биде место во кое ќе се сместат илјадници бегалци во бегалски кампови на територијата на цела држава. Загриженоста доаѓа и од фактот дека Битола би можела да биди една од дестинациите на бегалците, односно дел од поранешната касарна да биде бегалски камп. Не можеме да ...

Повеќе »