Локални активности

ЛДП Струмица во посета на здружение на пензионери

Во повод меѓународниот ден на жената, 8-ми Март, делагација на Општинската организација на ЛДП од Струмица, предводена од Претседателката г-ѓа Верица Буралиева, го посети домот за стари лица во Општина Струмица. Притоа, на присутните пензионерки, жители на домот, како и останати членки на здружението на пензионери, од страна на преставниците на ЛДП им беше врачен пригоден подарок – цвет, како ...

Повеќе »

Еве што известуваа Кумановските портали за собранието на ЛДП

Девет членови на општинската организација на ЛДП Куманово, влегоа во највисоките партиски органи, на изборното собрание кое вчера се одржа во Скопје. Осум членови се избрани за во Централниот одбор на партијата, а еден во Надзорен одбор. “Задоволни сме што девет кумановци влегоа во највисоките партиски органи. Тоа се долгогодишни членови и активисти. Очекуваме на првиот Централен одбор да добиеме ...

Повеќе »

Еве што известуваа Битолските портали за собранието на ЛДП

Во новиот Централен одбор на ЛДП, кој е формиран по денешниот 6 конгрес на партијата во Скопје, влегоа дури деветмина Битолчани. Во новиот Централен одбор влегоа: Јован Налбантни, професор, д-р Дејан Ристевски, стоматолог , Александар Цветковски професор, Валентин Груевски, советник во Советот на Општина Битола, Пеце Богдановски, вработен во ЈП “Стрежево, м-р Владо Атанасовски, приватен бизнисмен, Методија Силјановски, вработен во ...

Повеќе »

Блажески: Претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Михаилов да излезе со својот имотен лист

Охрид, 30. јануари 2015 (ИНПРЕС) – Се надевав дека ќе соберете доблест да одговорите на поставените прашања, да излезете со имотниот лист и да им кажете на граѓаните што поседува претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, Атанаско Михаилов. – За разлика од вас, јас ќе ја покажам мојата доблест и ќе ви одговорам место да спинувам, вели претседателот ...

Повеќе »

Претседателот на општинската организација на ЛДП од Охрид имаше прес-конференција

Охрид, 30. јануари 2015 (ИНПРЕС) – Се надевав дека ќе соберете доблест да одговорите на поставените прашања, да излезете со имотниот лист и да им кажете на граѓаните што поседува претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, Атанаско Михаилов. – За разлика од вас,  јас ќе ја покажам мојата доблест и ќе ви одговорам место да спинувам, вели претседателот ...

Повеќе »

Воспоставена соработка помеѓу ЛДП и Републиканската народна партија

Денеска во седиштето на ЛДП се одржа заедничка средба помеѓу претставници на ЛДП, Партијата за движење на Турците и Републиканската народна партија од Република Азербејџан. На средбата беше заклучено дека политичката и економска соработката помеѓу двете држави не е на задоволително ниво и постои потреба од интензивирање на сите активности вклучително и помеѓу политичките партии се со цел унапредување на ...

Повеќе »

ЛДП иницираше документ на Препораките за Реформите на медиумите и независноста на новинарството во Република Македонија

На лидерската средбата на либералните и либерално-демократските партии на југоисточна Европа-ЛИБСЕЕН, одржана во Загреб од 7-9 ноември, на која учествуваше и Либерално-демократската партија , по иницијатива на Либерално-демократската партија од Македонија  едногласно беше подржан и усвоен документот на Препораките  за Реформите на медиумите и независноста на новинарството во Република Македонија. Споменатите Препораки за реформите во доменот на медиумите и независносто ...

Повеќе »

Средба Тито Петковски и Андреј Жерновски

Денеска во просториите на Нова социјалдемократска партија – НСДП се одржа средба помеѓу претседателот на Нова социјалдемократска партија-НСДП, Тито Петковски и Претседателот на Либерално демократска партија – ЛДП, Андреј Жерновски. На средбата беа разменети мислења околу актуелната политичка состојба во РМ, за Извештајот за напредокот на РМ на Европската комисија, за начинот на делување на опозициските партии, како и за ...

Повеќе »

Жерновски во посета на Битола

Во рамките на своите тековни активности, Претседателот на ЛДП, Андреј Жерновски, и Генералниот секретар на ЛДП, Дуфе Куковски, беа во редовна посета на општинската организација на ЛДП од Битола. Во Битола, на седницата на Општинскиот одбор на организација со раководството на партијата, на состанокот пред присутните членови беше разгледана актуелната политичка состојба во Република Македонија, при што беа изнесени ставовите ...

Повеќе »

Тренинг на претставниците на локалните организации за зајакнување и позиционирање на капацитетите на ЛиДеМ

На 03-05 ви октомври ЛиДеМ помогнат од фондацијата Фридрих Науман одржа семинар во Кичево На овој семинар младите либералдемократи имаа можност да ги споделат своите искуства за работата на ЛиДеМ. Семинарот го отвори Петја Дјулгерова, член на проектот на фондацијата Фридрих Науман за Бугарија и Романија. Професор Д-р Игор Јованоски имаше излагање за значењето на мултикултурализмот за Република Македонија. Професор ...

Повеќе »