Меѓународна соработка

Портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ, дел од работата на Парламентарното Собрание на Советот на Европа

Портпаролот на ЛДП Филип Јаневиќ од 26ти до 30ти Јуни беше дел работата на Парламентарното Собрание на Советот на Европа. Имено како претставник на IFLRY (International Federation of Liberal Youth) Јаневиќ учествуваше на работните состаноци на ALDE (Alliance of Liberal and Democrats for Europe) а исто така, ги мониторираше и пленарните сесии на Парламантарното Собрание на Советот на Европа. Состаноците ...

Повеќе »

Issue n°25 – 28 June 2017

ere  Issue n°25 – 28 June 2017 28/06/2017 Estonia to hold Presidency of Council of the European Union From Saturday, Estonia holds the presidency of the Council of the European Union for the first time. Prime Minister of Estonia, Jüri Ratas of ALDE Party member Keskerakond said in an exclusive interview: “The Estonian Presidency of the European Council comes at ...

Повеќе »

LI News Issue 524: German Liberals celebrate LI Day; Martin Lee receives LI manifesto in Hong Kong; IFLRY holds GA in Greece – marks anniversary

  Newsletter Let Europe Arise: 12th Liberal International Day Germany The German Group of Liberal International (DGLI – LI full member), has organised their annual Liberal International Day in Berlin under the title “Let Europe Arise!”. Debating Brexit, populism in Europe, the election of Donald… IFLRY celebrates 70 years at General Assembly in Greece The International Federation of Liberal Youth (IFLRY ...

Повеќе »

ЛДП: Дејанчо Цветановски, член на ИО на ЛДП, учесник на Регионалната либерална Академија во Словенија

Изминатиот викенд (од 16 до 18 Јуни 2017 година), во Љубљана, Словенија, се оддржа Регионална либерална Академија за 2017 година, во организација на Националниот Демократски Институт (NDI). Преставници од повеќе политички партии и фондации, од либералниот дел на политичкиот спектар, земаа активно учество на академијата. Учесниците беа запознати со процесите на креирање политики и техниките за нивно презентирање и промовирање ...

Повеќе »

Issue n°24 – 21 June 2017

18/06/2017 Landslide victory for Emmanuel Macron’s La République En Marche Emmanuel Macron with his political project La République En Marche! has won a landslide victory in France on Sunday 18 June. Out of the 577 members of the National Assembly, En Marche! has obtained 308 MPs. ALDE Party Hans van Baalen MEP said: “I gladly welcome the excellent news.” 17/06/2017 European ...

Повеќе »

LI News Issue 523

  Newsletter LI President of Honour Lord Alderdice recieves honourary degree from Queen’s University LI President of Honour Lord John Alderdice has been recognized with an honorary degree from Queen’s University in Kingston, Ontario for his peace building efforts in Northern Ireland and around the world.     President Ouattara meets President Macron; addresses the European Parliament The president of Côte d’Ivoire ...

Повеќе »

Issue n°23 – 14 June 2017

12/06/2017 LibDems increase their seats by 50% in UK General Election On 8 June the UK held snap general elections. Theresa May gambled and lost, and her mandate for an extreme version of Brexit has been rejected by the British electorate. The UK Liberal Democrats won 50% more seats and returned 12 MPs to Parliament, a group including a third of ...

Повеќе »

Поддршка за ЛДП – Либерлната Интернационала го поздрви влезот на ЛДП во новата реформска влада на РМ

Либерал-демократите се приклучат на новата македонска влада Петок, 9-ти јуни 2017 година 00:06 Политичката криза што ја зафати Македонија во текот на изминатите две години и ја доведе земјата до центарот на меѓународниот геополитички фокус заврши со избор на нова про-реформски и западно ориентирана влада. Лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев, го презеде претседателството на новата влада која ја вклучува и ...

Повеќе »

LI News Issue 522

  Newsletter UK elections lead to hung parliament with increased liberal representation The early elections called by the UK government have sent shockwaves throughout the British political system, offering hung parliament instead of the anticipated increased majority for the Conservative cabinet. Liberal Democrats, LI full member,… Liberal democrats join the new Macedonian government The political crisis that engulfed Macedonia for ...

Повеќе »

Issue n°19 – 17 May 2017

16/05/2017 ALDE Party President starts preparations for 2019 election manifesto drafting Last week ALDE Party President Hans van Baalen MEP travelled to Talllinn to plan the drafting of the 2019 election manifesto with former Estonian Prime Minister Taavi Rõivas. During his visit, he also met with current Estonian Prime Minister Jüri Ratas. 16/05/2017 German Liberals strike again FDP scored its best ...

Повеќе »