Новости

ЛДП Битола – Александар Касапов: Го бранат јазикот а цело време ги дискредитираат основоположниците на македонскиот литературен јазик

Касапов Александар, Претседател на ОО на ЛДП Битола и советник во Советот на Општина Битола: Вмро-Дпмне доколку вистински се грижеше за македонскиот јазик немаше да зборуваат за џуџето од Небрегово, за џуџето од Велес и немаше да го лустрираат Славко Јаневски. Значи луѓето кои имаат дадено свој придонес за зачувување на македонскиот јазик се омаловажуваат од страна на Вмро-Дпмне. ЛДП ...

Повеќе »

Exclusive interview with the leader of the Liberal Democratic Party, Goran Milevski

By Naser Pajaziti / Published on: 18-04-2017, 12:21 _____________________________________________________________________ Milevski: Heads of VMRO-DPMNE want a crisis to save their skin In this interview for IBNA (Independent Balkan News Agency), the leader of the Liberal Democratic Party, Goran Milevski talks about the political situation and the ways it can be solved. Milevski says that the political crisis has been caused by ...

Повеќе »

ЛДП: Сѐ уште имаме обврска кон граѓаните од поплавените подрачја во околината на Скопје

Граѓаните од Скопје и околината кои настрадаа во ланските поплави не треба да бидат заборавени ниту од институциите, ниту од хуманите граѓани. За жал, дури и по девет месеци од водената стихија, добар дел од нив се оставени сами да се снаоѓаат и да си ги решаваат проблемите и последиците од уништените домови. Членови на Градската организација на Либерално-демократската партија, ...

Повеќе »

ОО на ЛДП Куманово – Активности за одбележување на 20-от роденден на Либерално-демократската партија

Општинската организација на Либерално демократската партија од Куманово на 19ти месецов ќе го одбележи својот 20-ти јубилеј, а по тој повод од партиското раководство најавија низа активности. На 18.04.2017 година (вторник) со почеток во 11 часот, Форумот на жени при ОО на ЛДП – Куманово ќе подели велигденски јајца и ситни колачи во Дневниот центар за лица со посебни потреби ...

Повеќе »

Портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ, учесник на Академијата за либерализам на ELF

Портпаролот на ЛДП Филип Јаневиќ од 7ми до 9ти Мај учествуваше на Академија за Либерализам кој се одржа во Љубљана, Р. Словенија. На Академијата се одржа обука за обучувачи, програма наменета за обучувачи, говорници и модератори во полето на политичката работа, чија цел е со конкретни знаења и методологија да се пренесат стекнатите вештини во и надвор од матичните партиски ...

Повеќе »