Новости

ЛДП: Двојните аршини на македонското правосудство

Македонското правосудство продолжува со апсурдите и двојните аршини. Обвинителството за спречување организиран криминал, бара од судот да им изрече мерка забрана за работа на  професорите и асистентите, на Економски факултет во Скопје, осомничени за корупција ,  да немаат допир со студентите, додека функционерите од власта осомничени за тешки криминали се недопирливи. Најизвиканите во „бомбите“слободно шетаат низ светот и собираат камчиња  ...

Повеќе »

Цветковски: Директорите на неколку училишта во Битола се со истечен мандат

Интегрален текст од прес конференцијата на претседателот на ОО ЛДП Битола, Томе Цветковски Либерално-демократската партиај денеска ќе изнесе неколку факти за тоа дека Битола не функционира нормално и Владимир Талески, во интерес на сите граѓани, мора веднаш да поднесе оставка. ЛДП ќе ја запознае јавноста со состојбите во битолското образование и начинот на кој ДПМНЕ ја практикува власта. Според официјално ...

Повеќе »

ЛДП Струмица: Одбележување на денот на независноста

По повод 25-годишнината од независноста на Република Македонија, во организација на Локалната самоуправа, во Струмица се одржуваат повеќе активности и свечености. Предпладне на плоштадот пред Споменикот на Гоце Делчев се одржа чествување на кое за големиот ден говореше градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев. По тој повод, пред Споменикот на Гоце Делчев, претставници на ОО на ЛДП Струмица положија свежо ...

Повеќе »

Груевски: Итна оставка на Талески и избори за нов градоначалник на 11 декември!

Интегрален текст од прес конференцијата на членот на ИО на ЛДП и советник во општина Битола, Валентин Груевски Битола во овој момент нормално не функционира, Битола се мачи, Битола дише на жабри.  Градоначалникот е во притвор веќе трет месец, и никој не знае до кога тоа ќе трае. На почетокот на школската година нема кој да распише тендер за превоз ...

Повеќе »

Шапуриќ: Масовната и безмилосна сеча на шумите на планината Скопска Црна Гора имаше влијание на поплавите

На последната седница на Советот на град Скопје, во рамките на советничките прашања, советникот од Либерално демократската партија, која делува во рамките на советничката група на Сојзот на иднината, професор Д-р Зоран Шапуриќ, во рамките на прашањето до градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски напомена дека на  штетите од  поплавите од невремето што го погоди градот Скопје и околината, влијаше ...

Повеќе »

Форум на жени на ЛДП – Семинар за организациска консолидација – Охрид 2016

Од 02-04 Септември, во Охрид, во организација на Форумот на жени на ЛДП, се одржува семинар на тема “Организациска консолидација на Форумот на жени на ЛДП“. Во изминативе 3 дена членките на Форумот на жени на ЛДП дискутираа на теми од витално значење за работата на Форумот од аспект на консолидација на самата организација, начинот на работа, зајакнување на капацитетот ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Касапов: Дпмне да бидат транспарентени и искрени пред битолчани

Почитувани, Вмро-Дпмне Битола мораше да бидат транспарентни и искрени пред битолчани и пред нивните гласачи и да кажат колкав е имотот што го купија. Но тие решија да го кријат нивниот имот како змијата што ги крие нозете. Битолчани мора да ја знаат вистината. ЛДП дојде до имотниот лист на Вмро-Дпмне Битола. Имотниот лист е со број 91564. Од имотниот лист може да ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Александар Касапов: Дали дел од 360 000 евра, за кои е осомничен Талески, завршија во партиската каса на Вмро-Дпмне?

Почитувани, Општинскиот комитет на Вмро-Дпмне од Битола, од скоро е сместен во нови простории. Додека битолчани осиромашуваат и се иселуваат, додека Општина Битола зема кредит да врзе крај со крај, додека пропаѓа Офицерскиот дом, додека пропаѓаат мозаиците во Хераклеа или со еден збор додека Биотола се распаѓа, владеачката партија Вмро-Дпмне се луксузира и се вселува во нови простории. ЛДП и ...

Повеќе »

Шапуриќ: ЛДП ќе продолжи со заложбата за воведување на “Викенд без данок“ (Tax-free weekend)

Интегрален текст од прес конференцијата на потпретседателот на ЛДП, Проф. Д-р Зоран Шапуриќ Веќе четири години Либерално-демократската партија доследно се залага за воведување на викенд без данок, односно “tax free weekend”. За време на овој викенд државата би се откажала од данокот. Во повеќе држави на С.А.Д. ваквата пракса егзистира повеќе од  петнаесет години. Во најголем дел од случаите, овој ...

Повеќе »