Новости

Заклучоци од Централен Одбор

Врз основа на член 6, член 37, алинеја 1 и член 38, алинеја 1, од Статутот на Либерално Демократската Партија, Централниот Одбор на ЛДП како највисок орган на партијата помеѓу две Собранија, одржана на 7.2.2015, ги донесе следните заклучоци: З А К Л У Ч О Ц И : Се овластува раководството на ЛДП, во соработка со СДСМ и здружената ...

Повеќе »

ЛДП: Целосна поддршка за Заев во објавувањето на материјалите

Претседателот на Либерално Демократската Партија, Горан Милевски денес го одржа првиот состанок на новоизбраниот Централен Одбор. Состанокот, меѓу останатите точки, имаше информативен карактер – информирање на членовите од страна на раководството за актуелните случувања на политичката сцена, тековните активности, како и за натамошните чекори во кои ќе се движи опозицијата, од која дел е и самата ЛДП. Гостин на состанокот ...

Повеќе »

Доделено признание на Ѓорѓи Маријановиќ

Шестото Собранието на ЛДП на својот истакнат и долгогодишен член професорот Ѓорѓи Маријановиќ му додели Признание за неговата животна посветеност за развој на демократијата и плурализмот во Република Македонија со цел истата да стане пристојно место за живеење. Признанието гласи:   Признание   на Ѓорѓе Маријановиќ за децениската посветеност за развој на демократијата со цел Република Македонија да стане пристојно ...

Повеќе »

Честитка од претседателот Заев до новиот претседател на ЛДП Горан Милевски

Почитувани, Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, упати честитка до новоизбраниот претседател на Либерално демократската партија, Горан Милевски. „Ви го честитам изборот за претседател на Либерално демократската партија, во мое име и во име на Социјалдемокарскиот сојуз. Пожелувам да ја водите партијата мудро и во насока на обединување, како единствен начин за успешни политики, коишто во овие тешки моменти за Република ...

Повеќе »