Внатрепартиски активности

Посета на О.О. Куманово

Членовите на Извршниот одбор на ЛДП, Зоран Шапуриќ, Марјан Здравковски, Зоран Павловски како и генералниот секретар на Либерално Демократската Младина Стефан Миноски во средата, 25 февруари беа во посета на ЛДП од Куманово. На присутните членови на Извршниот одбор во Куманово им се обрати Зоран Шапуриќ кој се осврна на актуелната политичка состојба во државата како и на тековните активности ...

Повеќе »

Посета на О.О. Струмица

Претседателот на ЛДП Горан Милевски заедно со членовите на Извршниот одбор Валентин Груевски и Јане Станкоски во вторникот на 24 февруари беа во посета на Општинската организација на ЛДП од Струмица. На состанокот присутните членови беа информирани за тековните активности на партијата, како и за актуелната политичка состојба во државата. Претседателката на општинската организација на ЛДП од Струмица Верица Буралиева ...

Повеќе »

ИЗЈАВА за медиумите

Горан Милевски претседател на ЛДП Либерално Демократската Партија го свика овој Централен Одбор со цел да даде целосна поддршка на Зоран Заев, претседател на СДСМ да отпочне со постапката на обзнанување на материјалите со кои ќе се дознае начинот на владеење на оваа власт. Господинот Заев денеска е присутен со цел на новиот состав на ЦО да го претстави проектот ...

Повеќе »

Заклучоци од Централен Одбор

Врз основа на член 6, член 37, алинеја 1 и член 38, алинеја 1, од Статутот на Либерално Демократската Партија, Централниот Одбор на ЛДП како највисок орган на партијата помеѓу две Собранија, одржана на 7.2.2015, ги донесе следните заклучоци: З А К Л У Ч О Ц И : Се овластува раководството на ЛДП, во соработка со СДСМ и здружената ...

Повеќе »

Закажана седница на Централниот одбор на ЛДП

Закажана седница на Централниот одбор на ЛДП Во сабота на 07.02.2015 година ЛДП ќе го одржи својот прв состанок на Централниот одбор кој ќе работи по следниов: Дневен ред 1. Информација за актуелната политичка состојба во Р. Македонија 2. Предлог Одлука за пререгистрација на Либерално-Демократска Партија. 3. Избор на Извршен одбор на Либерално-Демократска Партија 4. Разно

Повеќе »