Внатрепартиски активности

Кучук: Силна поддршка за ЛДП за враќање на државата на евроатлантскиот пат

Интегрален текст од прес-конференција на Илхан Кучук – потпретседател на Европската алијанса на либерали и демократи (АЛДЕ), пратеник во Европскиот парламент.   Зошто сме денес овде? Затоа што Либерално-демократската партија е значајна за нашето либерално семејство, важна партија за регионот, за регионалната либерална организација ЛИБСЕН. ЛДП е важен партнер на АЛДЕ партијата и важен елемент за светскиот либерализам. Овде сме ...

Повеќе »

Отворени нови партиски простории во Аеродром

Во понеделникот (14.11.2016 год.) општинската организација на ЛДП Аеродром, ги отвори своите нови простории со цел приближување и остварување подобра комуникација со граќаните од нивната Општина. Новите просториите се наоѓаат во ТЦ Бисер.

Повеќе »

Избрани кандидатите за пратеници на ЛДП

Либерално-демократската партија денес, на седницата на Централниот одбор, во демократска атмосфера и со тајно гласање, ги избра кандидатите за пратеници на претстојните вонредни парламентарни избори, закажани за 11-ти декември. Во првата изборна единица, на 12-тото место на коалициските опозициски листи, партијата ја предложи Никица Корубин. Во втората изборна единица, на 17-тото место е претседателот на подмладокот на ЛДП, ЛИДЕМ – ...

Повеќе »

Стратегиско советување на ЛДП во Маврово

Либерално-демократската партија од 14 до 16 октомври, во Маврово, одржа семинар на тема ‘LDP towards the election day’. На семинарот присуствуваа 30  членови на ЛДП, пред се од раководството на партијата, кои имаа можност да разработат детални програмски чекори кои ЛДП ќе ги примени до денот на изборите. На семинарот, експерти од сестринската партија VVD од Холандија споделија добри практики ...

Повеќе »

ЛДП и Либерална Интернационала: Формализирање на широк демократски опозициски фронт за конечна победа

Раководството на Либералната интернационала повторно во Македонија на средба со Либерално-демократската партија, со порака за обединување и формализирање на широк демократски опозициски фронт за конечна победа на слободата и демократијата. “Последните шокантни настани со интервенцијата на полицијата против студентите и губењето на милиони евра од ЕУ за Македонија се јасна порака дека мора да се стави крај на оваа власт”, ...

Повеќе »

Срамната аболиција – тема на средбата меѓу Горан Милевски и Марк Руте, премиер на Кралството Холандија

Претседателот на Либерално-демократската партија, Горан Милевски, во Леуварден, Холандија оствари средба со премиерот на Кралството Холандија, Марк Руте. Милевски лично го запознал премиерот на Холандија со актуелната состојба во Македонија, политичката и општествена криза која ја продуцира партијата на власт и напорите на опозицијата да се воспостави повторно владеење на правото и враќање на демократијата во државата. Премиерот на Холандија, ...

Повеќе »

Формиран локален клуб на ЛДП во Чаир

На 23.04.2016 година, во просториите на Либерално демократската партија, се формира локален клуб на ЛДП за општина Чаир. Локалниот клуб, односно присутните членови, се обврзаа во најкус можен рок да превземат дополнителни активности за обновување на Општинската организација на ЛДП Чаир во онаков обем каков што имаше во годините на нејзинито функционирње. За координатор на локалниот клуб, присутните членови, го ...

Повеќе »