Видео

Милевски: Груевски излези од виртуелниот свет и соочи се со граѓаните

Во своето обраќање пред Владата, Претседателот на Либерално-демократската партија Горан Милевски, го повика Никола Груевски да излези од виртуерлниот свет во кој живее, да се соочи со релноста и со граѓаните на Република Македонија. Истовремено го повика Груевски да си поднесе оставка и да овозможи формирањее на преодна влада која би организирала фер и демократски избори. Во продолжение можете да го проследите ...

Повеќе »

Германска телевизиска куќа во кампот на ЛДП пред влада

Германската телевизиска куќа АРД, во рамките на прилогот за протестите кои се организирани со барање за оставка на владата на Груевски, во посета и на кампот на ЛДП пред владата на РМ. Притоа, беше остварен и разговор со портпаролот на ЛДП, Филип Јаневиќ. Целиот прилог можете да го проследите ТУКА

Повеќе »

(ВИДЕО) Милевски: Уште три нови партии се приклучија на здружената опозиција

Од името на здружената опозиција можам да соопштам дека денес кон овој здружен опозиционен блок се приклучија уште три нови партии. Тоа се Нова алетрнатива на г-динот Ѓорѓи Оровчанец, Партијата на Обединети пензионери и граѓани на Република Македонија, на генералот Илија Николовски, и партијата ПЕП 21. Сите обединети донесовме одлука дека ќе ја приофатиме Декларација Граѓани на Македонија и дека ...

Повеќе »