Видео

ЛДП: Постојат решенија за намалување на загадувањето на воздухот

Интегрален текст од прес конференција на потпретседателот на ЛДП, Зоран Шапуриќ   Квалитетот на здравјето и на животот на човекот, во голема мера, зависи од квалитетот на животната средина. За Либерално-демократската партија, животната средина е врвен приоритет. ЛДП многу пати реагираше на постојаната деградација на животната средина. Загадувањето на амбиентниот воздух е една од најголемите закани по здравјето на граѓаните. ...

Повеќе »

“Твојот глас-твоја иднина“ – проект и конференција на Либерално-демократската младина

Либерално демократската младина во соработка меѓународните партнери на ЛДП и на ЛИДЕМ изминатите три недели беше организатор на проектот “Твојот глас – твоја иднина“. Во рамки на проектот беше спроведена анкета на примерок од 150 испитаници, чија цел беше да се утврди колку младите се активни, односно колку истите учествуваат во процесот на креирање на младински политики, но и колку ...

Повеќе »

ЛДП Битола – Александар Касапов: Советот носи локален еколошки акционен план, а Општината дозволува каменолом во непосредна близина на градот без Б-интегрирана еколошка дозвола

ЛДП Битола – Александар Касапов: Советот носи Локален еколошки акционен план, а Општината дозволува Каменолом во непосредна близина на градот без Б-интегрирана еколошка дозвола.

Повеќе »

Тихомир Ручкоманов – ЛДП Гевгелија: Општина Гевгелија во сериозни финансиски проблеми

Интегрален текст од прес-конференцијата на на Тихомир Ручкоманов, Претседател на ОО на ЛДП Гевгелија. – Видеото од прес-конференцијата можете да го проследите во подолу. _________________________________________________________________________________ Почитувани сограѓани, Советот на општина Гевгелија на својата 55-та седница, на дневен ред како прва точка го има Предлог – Кварталниот извештај за извршување на Буџетот на општина Гевгелија за периодот јануари – септември 2016 ...

Повеќе »

Потпретседателот на ЛДП, Зоран Шапуриќ, гостин во “Аргументи“ на ТВ Нова – 26.10.2016

Гостување на Потпретседателот на Либерално-демократската партија, Зоран Шапуриќ, во “Аргументи“ на ТВ Нова. Дискусијата на тема “Чекајќи го извештајот на ЕК“ можете да ја проследите на видеото во прилог.

Повеќе »