Форумот на жени на ЛДП го честита интернационалниот ден на жената, 8ми Март

Денес, заедно со жените од целиот свет, ги прославуваме постигнувањата во унапредувањето на женските права и ја истакнуваме нашата борба за родова еднаквост.

Остануваме посветени на намалувањето на родовиот јаз во општеството и истакнуваме дека родовата еднаквост еден од најважните економски и социјални приоритети на Република Македонија.

Ратификација на Истанбулската конвенција, безбедноста од родово базирано насилство, финансиска и економска сигурност, соодветна политичка, општествена, економска партиципација на жените во сите сфери на општеството, квалитетна репродуктивна здравствена заштита се само дел од заложбите на ЛДП, на кои остануваме максимално посветени.

Нека ни е честит 8ми Март!

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Средба Павловски – Реинарт

Државниот Секретар во Министерството за економија на РМ, Зоран Павловски (ЛДП), оствари средба со Подсекретарот ...