Состанок на директорот на Земјоделскиот инспекторат, Јане Станкоски со директорите на Бирото за метеорологија и Агенција за финансиска поддршка на земјоделство

Одржан работен состанок на директорот на државниот земјоделски инспекторат, Јане Станкоски со директорите на Бирото за метерологија и Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој

Во пресрет на откупот на грозјето, денеска во просториите на Државниот инспекторат за земјоделство се одржа работен состанок каде директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Јане Станкоски, оствари средба со директорите на Агенцијата за финансиска подршка на земјоделството и руралниот развој и Бирото за метерологија.

Со директорот на Бирото за метерологија беа разгледани и донесени итни мерки за интервенција на стучниот тим на Бирото за метерологија и контрола на терен се со цел да се деблокираат откупните пунктови кои имаат проблеми со колските ваги.

Меѓу другото на денешниот работен состанок со директорот на Агенцијата за финансиска подршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беше разгледана исплатата на откупеното грозје од страна на винарските визби.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

Министерот Зоран Шапуриќ учествуваше на Балкански инженерски форум во Софија

Министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија, д-р Зоран ...