ЛДП ја потпиша “Декларација за одржлив национален одговор за ХИВ“

На 22.11.2016 година ЛДП заедно со 13 други политички партии ја потпиша Декларацијата за одржлив национален одговор за ХИВ, со што се обврза дека нејзините претставници во идната законодавна и извршна власт ке работат на решавање на функционалноста, одржливоста и финансискиот аспект на овој ургентен проблем на ранлива категорија на граѓани на лица заболени од ХИВ, но и на оддржување на системот воспоставен од 14 граѓански организации и здруженија кои работат на превенција, грижа и едукација за оваа болест, со поддршка на државата.

Пристапот до добра здравствена заштита е основно човеково право.

Декларацијата ја потпиша Никица Корубин, кандидат за пратеник од ИЕ 1 и член на ИО на ЛДП.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

Директорот на ДЗИ Станкоски заедно со Министерот Николовски на средба со винарските визби

Директорот на државниот земјоделскиот инспекторат Јане Станкоски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, ...