ЛиДеМ: Семинар на тема “Вклученост на младите во процесот на изборната кампања“

Во периодот од 02 до 04 септември 2016 год., во Охрид, во организација на Либерално-демократската младина (ЛиДеМ) се одржа семинат на тема “Вклученост на младите во процесот на изборната кампања“.

Присутните беа запознати со моделите, начините и областите во кои младите луѓе можат да бидат вклучени во текот на една изборна кампања, но секако и во периот пред самата кампања.

Семинатор беше организирам со несебична помош и поддршка од страна на Фондацијата Фридрих Науман која и во минатото била потпомагач на вакви или слични настани во организација на ЛиДеМ.

Настанот помина во работна, но пред се пријателска атмосфера, што може да се види и од приложените фотографии.

Сподели....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Би можело да ве интересира

Либерално демократска младина: Целосна поддршка на сите лица слободно да ја изразат својата сексуална ориентација и родова припадност

По повод 17 мај, меѓународниот ден против хомофобија, трансфобија и бифобија Либерално демократската младина дава ...