(ГАЛЕРИЈА) Капацитетите на ЛИДЕМ – главна тема на зимската школа во Струмица

Градење на капацитетите на новите, млади либерал-демократи беше темата на зимската школа на Либерално-демократската младина, која се одржа во Струмица од 13-15 ноември. Младите од ЛИДЕМ имаа можност да дискутираат, разменат мислења и информации во однос на активностите, очекувањата и досегашните резултати од ЛИДЕМ.

Недостапноста и недоволната информираност околу активностите беа едни од клучните проблеми кои, новите членови на ЛИДЕМ им ги претставија на раководството.

Поделени во групи, младите либерал-демократи три дена работеа на изнаоѓање можни решенија и учествуваа во работилниците за креирање на младински политики, кои евентуално ќе бидат преточени како програмски определби на ЛИДЕМ.

Зимската школа за политика ја организираше раководството на Либерално-демократската младина, со поддршка и соработка од страна на фондацијата “Фридрих Науман“ – фондација за слобода.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

Реплика на Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, по расправата за ребаланс на буџетот – 18 11 2017

Реплика на Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, по расправата за ребаланс на буџетот – 18 ...