“Македонија после груевизмот“ и во Куманово

Вчеравечер, во Куманово, се одржа четвртата по ред од серијата трибини што ЛДП го одржува низ Македонија.
Груевизмот како начин на владеење нема да си замине со оставката на Груевски. Станува збор за цел систем кој 10 години длабоко е инсталиран во сите институции и во колективната меморија на нашиот народ.
ЛДП преку своите решенија, заедно со граѓаните тргнува во конечна пресметка со груевизмот како начин на владеење.
Говорници на трибината беа:
Јован Манасијевски, поранешен министер за труд и социјална политика и одбрана, имаше дискусија во областа на економијата,
Драган Малиновски, aдвокат и поранешен претседател на Комисијата за спречување на корупција, го опфати правниот и судскиот аспект на функционирањето на државата,
Никица Корубин, се посвети на делот на моменталната состојба со човековите права,
Завршен збор на трибината, како и осврт на моменталните политички случувања имаше претседателот на ЛДП, Горан Милевски.
Ви пренесуваме дел од вчерашната трибина!!

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Директорот на ДБКИ, Стојан Славески, потпиша меморандум за соработка со Филозовскиот факултет

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, д-р Стојан Славески (ЛДП), потпиша Меморандум за ...