Милевски: Создадовте буџет на нереална основа

Милевски-Собрание“……

Овој буџет е поставен на нереална основа и нема да може да се оствари, затоа предлагам да се промени Кривичниот законик и да се предвиди кривична одговорност за министерот којшто предложил буџет кој нема да се оствари, предложи во својата дискусија пратеникот од ЛДП Горан Милески на денешната расправа по Предлог-буџетот во собраниската Комисија за финансирање и буџет.

– Се предлага буџет без срам.Кажувате дека буџетот е прекрасен, а самите за претходниот кажавте дека е нереален, дека трошите за чоколадо кога немате за леб, кога немавте доблест да дадете оставка и сега тврдите дека овој буџет од над 3 милијарди евра е прекрасен. Но тоа ќе го покаже завршната сметка и затоа предлагам кривично да одговарате ако буџетот не се оствари – рече Милески алудирајќи на министерот за финасии Зоран Ставрески.

Според Милески, предложениот буџет е нереален во неколку сегменти.

……..“

Целиот текст можете да го прочитате на следниот линк

Извот: ПлусИнфо

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП Куманово: Активности за одбележување на роденденот на Либерално демократската партија

Во рамките на одбележувањето на 21 година од формирањето на ЛДП, ОО на ЛДП – ...