Настап на Претседателот на ЛДП и пратеник во Собранието на РМ, Горан Милевски на Комисијта за финансирање и буџет

На последниот ден, како последна дискусија пред завршување на расправата по амандманите по ребалансот на буџетот, беше говорот на пратеникот и претседател на ЛДП, Горан Милевски.

Дел од неговата дискусија беше изразување на разочараност од начинот на кој опозицијата и пристапи на овој ребаланс. Наместо да го разгледаат буџетот и да дадат автентични амандмани, опозицијата реши да ги препише амандманите на сега владеачката коалиција. За препишувачите се знае каква оценка следува, истакна Милевски.

Овој буџет е предложен од владата на ВМРО ДПМНЕ а ние сега со ребалансот само го прилагодуваме на новите политики.

Каде беа пратениците од сегашната опозиција кога се носеше овој буџет да ги предложат сите овие проекти кои сега ги бараат од новата влада.
Зошто тогаш не ги испланирале во буџетот.
Ние за 50 дена не можеме да направиме се. Државата е контаминирана на секое ниво а наша задача е да ја деконтаминираме, констатира Милевски пред да биде прекинат од претседателката на комисијата.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Директорот на ДБКИ, Стојан Славески, потпиша меморандум за соработка со Филозовскиот факултет

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, д-р Стојан Славески (ЛДП), потпиша Меморандум за ...