Претставнички од Форумот на жени на ЛДП на семинар за подготовка на локалните избори

Соња Николовска и Цветанка Петрова од Форумот на жени на ЛДП, овој викенд присуствуваа на семинар за подготовка на локални избори и управување на локално ниво, во Охрид.

Со разни предавања од оние кои се директно вклучени во изборниот процес, поранешни и актуелни пратенички и функционери, како и претставници од НВО секторот, жените – претставнички од политичките партии разменија искуства и пракси во однос на припремањето за наредните локални избори.

Меѓу другите, збор имаа Тања Томиќ, поранешен пратеник во Собранието на РМ, Никола Тодоров, поранешен шеф на изборен штаб на ВМРО-ДПМНЕ, како и Орор Берже, портпарол во изборната кампања на актуелниот француски претседател, Емануел Макрон.

Семинарот за подготовка на локалните избори и управувањето на локално ниво е во организација на претставништвото на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) и Мрежата на жени за демократија (МЖД).

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Директорот на ДБКИ, Стојан Славески, потпиша меморандум за соработка со Филозовскиот факултет

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, д-р Стојан Славески (ЛДП), потпиша Меморандум за ...