Средба на министерот и потпретседател на ЛДП, Зоран Шапуриќ со претставници на германски DFS – Dewender

hdr

Министерот и потпретседателот на ЛДП Проф. д-р Зоран Шапуриќ, оствари средба со претставниците на DFS – Dewender од Германија, компанија која се занимава со логистика во областа на прехрамбените производи и која соработува со голем број на малопродажни синџири во Германија.

Средбата се одржа на барање на оваа команија и на истата се зборуваше за регулатива во областа на бизнисот, можностите за соработка на оваа команија со македонските комании.

Истовремено, на состанокот министерот Шапуриќ и претставниците на DFS- Dewender, се договорија до крајот на годината повторно да ја посетат Македонија.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Средба Павловски – Реинарт

Државниот Секретар во Министерството за економија на РМ, Зоран Павловски (ЛДП), оствари средба со Подсекретарот ...