Зоран Шапуриќ од Струга: Има решение за проблемот со струшката депонија

Пожарникарите кои два дена се бореа со огнената стихија на струшката депонија, денес во утринските часови успеаја да го локализираат огнот, (виа ТВ 21), но опасноста се уште не е помината. Затоа, денеска, над 50 камиони и булдожери заедно со пожарникарските екипи работат на санирање на состојбата во дивата депонија во Струга. Веќе два дена пожарникарите се борат со огнената стихија, но дури денеска е отворен патот за да се стигне до местото. Екипите на терен велат дека за 48 часа ќе се надмине опасноста.

Двајцата министри без ресор кои потекнуваат од овој регион, Рамиз Мерко и Зоран Шапуриќ, денеска дојдоа во Струга. Рекоа дека решението за овој проблем  го има во владината програма, но очекуваат од работните групи да го изгласаат што поскоро.

В.д градоначалникот на Струга, Мустафа Забзуни, вели дека по гасењето на огнот, треба да се најде решение за дислокација на депонијата. Министерството за животна средина и просторно планирање формираше работна група за наоѓање алтернативни решенија на владата за овој проблем.

Двајцата министри без ресор кои потекнуваат од овој регион, Рамиз Мерко и Зоран Шапуриќ, денеска дојдоа во Струга. Рекоа дека решението за овој проблем  го има во владината програма, но очекуваат од работните групи да го изгласаат што поскоро.

В.д градоначалникот на Струга, Мустафа Забзуни, вели дека по гасењето на огнот, треба да се најде решение за дислокација на депонијата. Министерството за животна средина и просторно планирање формираше работна група за наоѓање алтернативни решенија на владата за овој проблем.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП: Средба Павловски – Реинарт

Државниот Секретар во Министерството за економија на РМ, Зоран Павловски (ЛДП), оствари средба со Подсекретарот ...