Министерот и потпретседател на ЛДП, Зоран Шапуриќ во посета на индустриската зона во Тетово

Министерот во владата на РМ и потпретседател на ЛДП, Проф. Д-р Зоран Шапуриќ, во изминатата недела ја посети индустриската зона во Тетово.

POFIX, FRIGOTEHNIKA 2000, FRIGOTEHNIKA BEI, FRIGOTEHNIKA PLUS и UNIFRIGO се дел од компаниите каде министерот Шапуриќ разговараше со менаџментот и ги запозна со мерките кои Владата ќе ги спроведува во иднина со цел подобрување и изедначување на условите за странските и домашните инвеститори.

Истовремено, компаниите го запознаа министерот со начинот на производство и работа и ги споделија нивните досегашни и искуства и планови за идни инвестиции.

Раководствата на компаниите ги наведоа и проблемите со кои се соочуваат при нивното секојдневно работење, за кои министерот се заложи за побрзо решавање на истите и понатамошно непречено вршење на дејноста.

Сподели....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Би можело да ве интересира

Министерот Шапуриќ, гостин на МТВ

Гостување на Министерот Шапуриќ на МТВ на кое се дискутираше на тема финасиска поддршка за ...