Воспоставена соработка помеѓу ЛДП и Републиканската народна партија

Денеска во седиштето на ЛДП се одржа заедничка средба помеѓу претставници на ЛДП, Партијата за движење на Турците и Републиканската народна партија од Република Азербејџан.

На средбата беше заклучено дека политичката и економска соработката помеѓу двете држави не е на задоволително ниво и постои потреба од интензивирање на сите активности вклучително и помеѓу политичките партии се со цел унапредување на односите помеѓу Македонија и Азербејџан.

Претседателот на Републиканската народна партија Г-дин Бадрадин Гулиев како поранешен вицепремиер на Азербејџан помеѓу другото истакна дека ќе го вложи целиот свој капацитет и интегритет во насока на постигнувањето на овие заеднички цели.

Од страна на ЛДП беше истакнато дека ќе се поддржат сите проекти кои се во насока на зголемување на економската и културна активност помеѓу двете земји и народи.

На средбата од страна на ЛДП беа присутни, Потпретседателот на ЛДП и пратеник во оставка Горан Милевски, Генералниот секретар и пратеник во оставка Дуфе Кукоски како и членот на Центалниот одбор на ЛДП амбасадор Ѓорѓи Аврамчев. Партијата за движење на Турците беше претставена од нејзиниот претседател Аднан Ќахил и Пратеникот во оставка Енес Ибрахим.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП Куманово со свечени активности по повод одлебежувањето на денот на ослободување на градот

По повод одбележувањето на 11-ти Ноември – денот кога пред 73 години Куманово беше ослободено ...