ЛДП: Директорот на ДБКИ, Стојан Славески, на средба со директорот на канцелатијата за национална безбедност на Шпанија

Директорот на дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, Стојан Славески, ја предводеше македонската делегација која беше во посета на Канцеларијата за национална безбедност на Кралството Шпанија. Во рамки на посетата се оствари средба со директорот на Канцеларијата, Хозе де Блас, при што беа разменети искуства за работата на институциите и беше изразена поддршка на напорите на Република Македонија за интеграција во евроатлантските структури.  Посетата беше организирана со поддршка на ТАЕКС инструментот на ЕУ.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

Министерот Зоран Шапуриќ учествуваше на Балкански инженерски форум во Софија

Министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија, д-р Зоран ...