Стратегиско советување на ЛДП во Маврово

Либерално-демократската партија од 14 до 16 октомври, во Маврово, одржа семинар на тема ‘LDP towards the election day’.

На семинарот присуствуваа 30  членови на ЛДП, пред се од раководството на партијата, кои имаа можност да разработат детални програмски чекори кои ЛДП ќе ги примени до денот на изборите.

На семинарот, експерти од сестринската партија VVD од Холандија споделија добри практики и искуства кои можат да се применат во периодот кој претстои.

VVD е водечка политичка партија во Холандија и премиерот е токму од оваа партија.

Семинарот се одржа со поддршка на VVD International и Friеdrich Naumann фондацијата.

Сподели....Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Би можело да ве интересира

ЛДП Куманово: Активности за одбележување на роденденот на Либерално демократската партија

Во рамките на одбележувањето на 21 година од формирањето на ЛДП, ОО на ЛДП – ...