Tag Archives: Даница Чадиева

Формиран Централниот изборен штаб на ЛДП

Либерално-демократската партија го формираше Централниот Изборен Штаб (ЦИШ), на чие чело е генералниот секретар на партијата, Дуфе Кукоски. Заменик шеф на штаб е претседателот на ЛИДЕМ, Стефан Миноски, а секретар е Соња Николовска. За логистика во ЦИШ одговорен е Стефан Спасиќ, секретар на ЛИДЕМ, аналитика и информатика ќе води членот на ИО на ЛДП, Ивица Тодоровски. За правните работи надлежна ...

Повеќе »

Чадиева: Зошто Зврлевски не постапува по пријавата за минатогодишниот упад на ЕБР во градската библиотека “Браќа Миладиновци“?

Интегрален текст од прес конференцијата на Даница Чадиева   Либерално-демократската партија на ден 08.05.2015 година, поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство Скопје против непознати сторители, вооружени лица вработени во Министерството за внатрешни работи , поточно во Единицата за брзо распоредување, за сторени кривични дела – Малтретирање во вршење на службата по член 143 од Кривичниот законик, како и кривично ...

Повеќе »

ЛДП: “Сваровски“ судството направи ерозија на правосудниот систем во државата

  Власта направи целосна ерозија на квалитетот, стручноста и моралот на правосудството во Република Македонија. “Сваровски“ судството 10 години е под директна контрола на владеачката гарнитура. Токму состојбите во правосудството и партизираното судство беше една од темите за дискусија на трибината на Либерално-демократската партија во Свети Николе, насловена “Македонија после Груевизмот – Либерални решенија“. Даница Чадиева, Генерален секретар на Форумот ...

Повеќе »