Tag Archives: Ивица Коневски

Шапуриќ: Општина Аеродром е веќе неподнослива за живеење

Интегрален текст од прес конференциија на потпретседателот на ЛДП, Проф. Д-р Зоран Шапуриќ   Повод за денешниот прес на Либерално-демократската партија се катастрофално лошите услови за живеење во општината Аеродром, каде веќе 12 години ВМРО-ДПМНЕ е на власт. Оттогаш, од ден во ден, условите за живеење во општината стануваат сѐ повеќе неподносливи. Граѓаните се соочуваат со урбан хаос и бесмилосна ...

Повеќе »

ЛДП: Продолжува дивеењето со прекумерна градба во општина Аеродром

На последната седница на Советот на општина Аеродром, пред самиот почеток на седницата, е поделен материјал на советниците во кој се содржани нацрт одлуки на нови измени на деталните урбанистички планови во општината, на предлог на градоначалникот Ивица Коневски.  Овие точки беа вметнати во дневниот ред без комисиска расправа и изгласани од  владеачкото мнозинство на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата.  Советникот ...

Повеќе »