Tag Archives: Кавадарци

Средби на директорот на ДЗИ, Станкоски со земјоделците од Кавадаречко

Во рамките на посетата на општина Кавадарци, денес директорот на Државниот земјоделски инспекторат, Јане Станкоски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски остварија повеќе средби со земјоделците од селата Сопот и Марена.

Повеќе »

ЛДП: Министерот Изаири си поигрува со аерозагадувањето!?

Либерално-демократската партија бара одговор од министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири, по кои критериуми и проценки избрал да ги испитува причините за аерозагадувањето само во градовите Тетово и Скопје. Како партија на која врвен приоритет и’ е здравата животна средина за граѓаните на Република Македонија, е неприфатливо парцијалното и дискриминирачко однесување на Министерството за животна средина, кое ...

Повеќе »