Tag Archives: ЛДП Битола

ЛДП: Итно одземање на ингеренциите во образованието на Општина Битола

Вчера во Битола средба остварија двајцата обвинети за криминал од СЈО, Никола Груевски и Владимир Талески. И двајцата без пасоши и двајцата без чувство за вистинските потреби на граѓаните на Битола. И наместо да се срамат за своите постапки кои ги направија во битолското образование, блокираните жиро сметки, огромната партизација, штетата во образовниот процес тие и понатаму бесрамно продолжуваат да ...

Повеќе »

Налбанти: Нерамномерниот економски развој – проблем на целата држава

Интегрален текст од прес конференцијата на Јован Налбанти, ОО ЛДП Битола   Повод за овој прес е загрижувачкиот тренд на се поголемиот нерамномерен развој на планските региони во Македонија,а особено загрижувачки за нас во Битола е се поголемата разлика во економски и вкупен општествен развој  на Пелагонискиот плански регион,во однос на другите региони, а особено на скопскиот плански регион.Сакаме да ...

Повеќе »