Tag Archives: Никола Тодоров

ЛДП: Договорот за нов Клинички центар е нова линија на поделба и беззаконие во државата

Никола Тодоров, Никола Груевски и Емил Димитриев денеска потпишаа и поддржаа скандалозен и бескруполозен договор за изградба на нов Клинички центар во Скопје, свесно произведувајќи нови линии на поделба и беззаконие во Р. Македонија. Потпишувањето ваков договор од страна на лице кое не е ништо друго, освен пратеник во новиот собраниски состав, е класично кршењето на Уставот и законите во ...

Повеќе »

ЛДП: Опозициската ВМРО-ДПМНЕ не смее и натаму да биде кочничар на реформите во здравството

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ не смее и натаму да биде кочничар на реформите во здравството на штета на здравјето на македонските граѓани. Секојдневните недостатоци на лекови, медицински помагала во болниците и реагенси во лабораториите се рефлектираат на најсуштествените потреби на пацентите. Иако во некои случаи причината е немање на средства, во други – неточни предвидувања на потребите, сепак најчестата причина е доцнењето ...

Повеќе »

Цветковски: Оставка на министерот за здравство, Никола Тодоров

Интегрален текст од прес конференцијата на Томе Цветковски, потпретседател на ОО ЛДП-Битола Состојбата во македонското здравство е повеќе од алармантна. Секојдневно изгубени животи, немили настани, со трагични последици по животот и здравјето на пациентите. Долговите на здравствените институции во Македонија се над 50 милиони евра, здравството во Македонија има обврски од 72 милиони евра, а министерот чувствувал морална одговорност. Морална ...

Повеќе »